Гриби в сметані – 8 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Як подарувати з цибулею

Проста у виконанні, але дуже ніжне страву, для якого знадобиться:

  • 300 г печериць;
  • в 2 рази меншу кількість цибулі;
  • 100 г сметани;
  • сіль і спеції;
  • соняшникова олія.

Щоб приготувати гриби зі сметаною і цибулею:

  • Одна велика або дві невеликі цибулини очищаються і нарізати тонкими півкільцями.
  • Промиті і очищені гриби нарізати пластинками (якщо поділити капелюшки лише на кілька шматочків, то грибний аромат і смак буде більш яскравими).
  • На сковороді розігрівається масло, яке відправляються цибульні полуколечки.
  • Далі в овочеву масу викладаються подрібнені гриби, після чого страва гаситься близько ¼ години.
  • По закінченні вказаного часу ніжні гриби з цибульним доповненням заливаються сметанним соусом.
  • Через 5 хвилин, сковорода з стравою знімається з плити.
  • Коли гриби злегка охолонуть, вони подаються до столу в якості закуски або доповнення до улюбленого гарніру.
Дивіться також:  Котлети з манкою – 8 кращих рецептів
Прокрутка до верху