Грибний соус з основою з сметани
Склад продуктів: 90 мл жирного молока, 380 г свіжих печериць, цілий стакан домашньої сметани, 3 великі ложки заздалегідь просіяного борошна, 60 г максимально жирного масла, головка цибулі, сіль, чорний мелений перець.
- Цибулина чиститься, ріжеться подрібніше і пассируется на вершковому маслі. Коли овоч придбає золотавий відтінок, до нього надсилаються невеликі шматочки грибів. Разом продукти тушкують на середньому вогні 3-4 хвилини.
- Основа для соусу посипається борошном, сіллю і перчиком.
- Усе ретельно вимішується. Не перериваючи цей процес, виливається на сковорідку молоко і гасіння соусу триває до повної готовності грибів.
- Залишилося додати сметану і готувати частування до загустіння. Вогонь при цьому повинен бути мінімальним, щоб маса не підгоріла.
Готовий вершково-грибний соус можна подавати з шматочками або подрібнити в блендері. Якщо страва буде доповнювати деруни, млинці або просто подаватися з солоними крекерами, то його попередньо потрібно добре охолодити.