Грибний соус — 7 смачних рецептів приготування в домашніх умовах

Грибний соус з основою з сметани

Склад продуктів: 90 мл жирного молока, 380 г свіжих печериць, цілий стакан домашньої сметани, 3 великі ложки заздалегідь просіяного борошна, 60 г максимально жирного масла, головка цибулі, сіль, чорний мелений перець.

  • Цибулина чиститься, ріжеться подрібніше і пассируется на вершковому маслі. Коли овоч придбає золотавий відтінок, до нього надсилаються невеликі шматочки грибів. Разом продукти тушкують на середньому вогні 3-4 хвилини.
  • Основа для соусу посипається борошном, сіллю і перчиком.
  • Усе ретельно вимішується. Не перериваючи цей процес, виливається на сковорідку молоко і гасіння соусу триває до повної готовності грибів.
  • Залишилося додати сметану і готувати частування до загустіння. Вогонь при цьому повинен бути мінімальним, щоб маса не підгоріла.

Готовий вершково-грибний соус можна подавати з шматочками або подрібнити в блендері. Якщо страва буде доповнювати деруни, млинці або просто подаватися з солоними крекерами, то його попередньо потрібно добре охолодити.

Дивіться також:  Печеня зі свинини — 9 рецептів приготування в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху