Грибний соус з печериць — 7 рецептів з вершками, сметаною

З майонезом

Ще один варіант соусу з грибами. Відмінне рішення в разі, якщо під рукою не виявилося вершків.

Необхідні продукти:

  • ложка борошна;
  • спеції на свій смак;
  • цибуля;
  • близько 150 грам шампіньйонів;
  • 30 грам майонезу.

Процес приготування:

  • Добре подрібнити гриби і цибулю, викласти їх на сковороду і обсмажити до появи красивого рум’яного кольору.
  • Потім викладаємо до них майонез, борошно, приправляємо обраними спеції, перемішуємо і залишаємо готуватися на повільному вогні п’ять хвилин.

Зі сметаною

Грибний соус зі сметаною набагато корисніше, ніж з майонезом.

А якщо ще взяти продукт не дуже жирний, то страва вийде зовсім некалорійним.

Необхідні продукти:

  • маленька баночка сметани;
  • приправи за своїм бажанням;
  • одна цибулина;
  • близько 200 грам печериць.

Процес приготування:

  • На відміну від інших рецептів, в цьому доведеться згасити овочі так, щоб виділяється рідина не випаровувалася.
  • Подрібнюємо цибулю і гриби, відправляємо на сковороду з низьким рівнем нагріву, прикриваємо кришкою і тримаємо близько 15 хвилин. При необхідності, влийте в сковороду трохи води, щоб її вміст не підгоріло.
  • Вливаємо сметану і продовжуємо готувати ще 7 хвилин. Додаємо вибрані спеції.
  • Знімаємо з вогню, чекаємо, поки маса охолоне, і доводимо її до стану пюре за допомогою блендера або комбайна.
Дивіться також:  Як приготувати біляші на сковороді і в духовці? 9 смачних рецептів
Прокрутка до верху