З майонезом
Ще один варіант соусу з грибами. Відмінне рішення в разі, якщо під рукою не виявилося вершків.
Необхідні продукти:
- ложка борошна;
- спеції на свій смак;
- цибуля;
- близько 150 грам шампіньйонів;
- 30 грам майонезу.
Процес приготування:
- Добре подрібнити гриби і цибулю, викласти їх на сковороду і обсмажити до появи красивого рум’яного кольору.
- Потім викладаємо до них майонез, борошно, приправляємо обраними спеції, перемішуємо і залишаємо готуватися на повільному вогні п’ять хвилин.
Зі сметаною
Грибний соус зі сметаною набагато корисніше, ніж з майонезом.
А якщо ще взяти продукт не дуже жирний, то страва вийде зовсім некалорійним.
Необхідні продукти:
- маленька баночка сметани;
- приправи за своїм бажанням;
- одна цибулина;
- близько 200 грам печериць.
Процес приготування:
- На відміну від інших рецептів, в цьому доведеться згасити овочі так, щоб виділяється рідина не випаровувалася.
- Подрібнюємо цибулю і гриби, відправляємо на сковороду з низьким рівнем нагріву, прикриваємо кришкою і тримаємо близько 15 хвилин. При необхідності, влийте в сковороду трохи води, щоб її вміст не підгоріло.
- Вливаємо сметану і продовжуємо готувати ще 7 хвилин. Додаємо вибрані спеції.
- Знімаємо з вогню, чекаємо, поки маса охолоне, і доводимо її до стану пюре за допомогою блендера або комбайна.