Грибний соус з печериць — 7 рецептів з вершками, сметаною

Із заморожених грибів

Такий соус готується просто, а виходить зовсім не гірше, ніж зі свіжого продукту.

Необхідні інгредієнти:

  • одна цибулина;
  • ложечка вершкового масла;
  • приправи за смаком;
  • 300 грам заморожених печериць.

Процес приготування:

  • Цибулю шаткуємо на маленькі шматочки і засмажуємо на гарячій сковороді до рум’яності.
  • Сюди ж додаємо гриби, які непотрібно заздалегідь розморожувати. Прикриваємо кришкою і тушкуємо близько трьох хвилин.
  • Потім відкриваємо, збільшуємо вогонь і готуємо ще 5 хвилин так, щоб майже вся рідина випарувалася, а колір грибів став більш темним.
  • Вимикаємо плиту, додаємо вершкове масло і за допомогою блендера робимо з маси пюре.

Якщо соус вийшов дуже густим, то можна влити трохи води і знову скористатися блендером.

Дивіться також:  Як варити геркулесову кашу на молоці – 7 рецептів приготування в мультиварці, в мікрохвильовці і на плиті
Прокрутка до верху