Рецепт соусу до м’ясних страв
Соус з печериць підходить майже до всього. Його можна використовувати з макаронними виробами, рисом, вареною картоплею, рибою… А цей варіант приготування стане ідеальним доповненням до м’яса.
Необхідні продукти:
- три ложки лимонного соку;
- близько 30 грам вершкового масла;
- 300 мл бульйону;
- 200 грам грибів;
- спеції за смаком;
- три ложки борошна.
Процес приготування:
- Для початку добре гриби промиваємо та нарізаємо їх на дрібні шматочки. Можна навіть подрібнити їх за допомогою терки.
- Відправляємо на сковороду олію і розтоплюємо його. Потім засипаємо печериці і починаємо гасити їх на повільному вогні так, щоб вони зменшилися в розмірі і віддали всю зайву рідину. На це буде потрібно близько 10 хвилин. Дивіться, щоб вони не підсмажилися.
- Вливаємо вказану кількість лимонного соку, всипаємо борошно. Ретельно все перемішуємо і заправляємо будь-якими спеціями за смаком.
- Залишається до соусу влити бульйон і довести все до готовності допомогою гасіння на слабкому вогні близько 10 хвилин.
Отримана маса перебивається в комбайні або блендером, а потім подається до абсолютно будь-якого м’яса.