Грибний соус з печериць — 7 рецептів з вершками, сметаною

Рецепт соусу до м’ясних страв

Соус з печериць підходить майже до всього. Його можна використовувати з макаронними виробами, рисом, вареною картоплею, рибою… А цей варіант приготування стане ідеальним доповненням до м’яса.

Необхідні продукти:

  • три ложки лимонного соку;
  • близько 30 грам вершкового масла;
  • 300 мл бульйону;
  • 200 грам грибів;
  • спеції за смаком;
  • три ложки борошна.

Процес приготування:

  • Для початку добре гриби промиваємо та нарізаємо їх на дрібні шматочки. Можна навіть подрібнити їх за допомогою терки.
  • Відправляємо на сковороду олію і розтоплюємо його. Потім засипаємо печериці і починаємо гасити їх на повільному вогні так, щоб вони зменшилися в розмірі і віддали всю зайву рідину. На це буде потрібно близько 10 хвилин. Дивіться, щоб вони не підсмажилися.
  • Вливаємо вказану кількість лимонного соку, всипаємо борошно. Ретельно все перемішуємо і заправляємо будь-якими спеціями за смаком.
  • Залишається до соусу влити бульйон і довести все до готовності допомогою гасіння на слабкому вогні близько 10 хвилин.

Отримана маса перебивається в комбайні або блендером, а потім подається до абсолютно будь-якого м’яса.

Дивіться також:  Як варити квасолю червону з замочуванням
Прокрутка до верху