З перловкою
Досягти гармонії смаку допоможе перлова крупа. Юшка виходить неповторною! Саме такий грибний суп з перловкою готували в колишньому Союзі. Тому страва сподобається вам не тільки на смак, але і допоможе згадати приємні моменти з дитинства.
Інгредієнти:
- морква – 1 шт.;
- приправи;
- картопля – 3 шт.;
- лавр – 2 аркуша;
- гриби заморожені – 350 г;
- цибуля – 1 шт.;
- перловка – 0,5 гуртки.
Приготування:
- Крупу слід заздалегідь промити і замочити — це допоможе прискорити процес приготування. Заморожені лісові дари промити і нарізати.
- Воду закип’ятити. Помістити гриби. Після того, як бульйон завирує, з’явиться піна — її треба обов’язково зняти, інакше суп вийде каламутним.
- Додати лаврушку, накрити кришкою і проварити чверть години.
- Взяти шумівку і дістати гриби.
- Засипати крупу і відварити. На це буде потрібно годину. Але якщо довго варити бульйон вийде приємною консистенції.
- Нарізати картоплю, відправити в бульйон і варити.
- Цибулю нашаткувати. Моркву подрібнити. Розжарити сковороду з маслом і смажити овочі. Помістити гриби і тушкувати хвилин п’ять.
- Відправити в каструлю і варити чверть години.