Грудка індички в соєво-медовому соусі
- В чаші змішується 4 ст. ложки соєвого соусу з парою ст. ложок рідкого меду, 1 ½ ч. ложки меленого імбиру, ч. ложка солодкої паприки, 2 шматочками подрібненого часнику, білим і чорним меленим перцем, ч. ложка бальзамічного оцту.
- Половина кілограма філе індички нарізати порційними шматочками, змішується з маринадом і забирається в холодильник для настоювання. Мінімальний час маринування – 25 хвилин.
- Великий болгарський перець або пара дрібних перчиком, очищаються від насіння і плодоніжки, нарізати тонкою соломкою.
- Велика цибулина – півкільцями, моркву – на крупній тертці.
- У сковороду з товстим дном вливається 3-4 ст. ложки рослинної олії.
- М’ясо відкидається на друшляк, зібравши соус в окрему миску.
- Маринована частина індички обсмажується на сковороді протягом 4-5 хвилин, постійно перемішуючи. Після викладається в окрему чашку. Масляний шар залишається в сковороді.
- На маслі протягом пари хвилин обсмажується цибуля й моркву, потім до них додається болгарський перець, продовжуючи пассироваться ще 3 хвилини.
- В обсмажені овочі вливається злитий з м’яса соус, викладаються шматочки м’яса. Вогонь зменшується до середнього. Вміст сковороди гаситься при постійному помішуванні близько пари хвилин, після чого газ вимикається. Блюдо закривається кришкою і настояти протягом 10 хвилин.