Запікаємо гостру грудку у фользі
- У каструлю наливається приблизно літр холодної води, в якій розводиться ст. ложка солі. Потім в солону рідину укладається 1,5 кг обмытого філе без шкіри і витримується протягом 2 годин.
- Після закінчення часу м’ясо дістається, обтирається паперовим рушником і шпигається шматочками часникових зубчиків.
- У мисці змішується пара ст. ложок гострої аджики з 2 ст. ложками рослинного масла і половиною ч. ложки червоного меленого перцю.
- Запальною сумішшю натирається просолене м’ясо, після чого воно загортається в фольгу для запікання і ставиться в духовку, попередньо розігріту до 200⁰С, на півгодини.
- Після закінчення терміну вогонь вимикається, а гостре блюдо залишається в закритому духовій шафі на 1,5 години.