Шоколадний пиріг з грушами
Нескладний десерт з грушами і какао порадує насиченим шоколадно-фруктовим смаком, а для його створення належить взяти лише:
- 3 груші середнього розміру;
- 15 мл лимонного соку;
- 60 г какао-порошку;
- 30 мл гарячої води;
- 2 яйця;
- 150 г цукру;
- 110 г вершкового масла;
- 10 г ванільного цукру;
- 200 мл молока;
- 5 г розпушувача;
- 240 г борошна.
Додатково для покриття груш підготуйте:
- 30 мл розтопленого вершкового масла;
- 40 г цукрового піску;
- 5 г порошку кориці.
Як спекти:
- Готуємо груші, форму для випічки і духовку. Фрукти розрізаємо на чотири частини, виймаємо серцевину з насінням і збризкуємо м’якоть соком лимона. Форму змащуємо маслом і присипаємо борошном, а духовку розігріваємо до 180 градусів.
- Какао заливаємо окропом і розмішуємо в однорідну кашку. Масло збиваємо з цукром, по одному вводимо яйця, а слідом за ними – сіль, какао і молоко. В отриману суміш вмішуємо борошно і розпушувач.
- Перелити тісто у форму, злегка утапливаем в ньому груші, щоб частина скибочок залишалася на поверхні.
- Рідке масло, цукор і корицю змішуємо. Цією сумішшю покрити фруктові шматочки, які визирають з тіста.
- Готувати пиріг слід приблизно 60 хвилин. Далі залишиться тільки дати йому 10 хвилин охолонути у формі.
Потім витягуємо десерт і подаємо теплим до чаю.