Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Шоколадний пиріг з грушами

Нескладний десерт з грушами і какао порадує насиченим шоколадно-фруктовим смаком, а для його створення належить взяти лише:

  • 3 груші середнього розміру;
  • 15 мл лимонного соку;
  • 60 г какао-порошку;
  • 30 мл гарячої води;
  • 2 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 110 г вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 200 мл молока;
  • 5 г розпушувача;
  • 240 г борошна.

Додатково для покриття груш підготуйте:

  • 30 мл розтопленого вершкового масла;
  • 40 г цукрового піску;
  • 5 г порошку кориці.

Як спекти:

  • Готуємо груші, форму для випічки і духовку. Фрукти розрізаємо на чотири частини, виймаємо серцевину з насінням і збризкуємо м’якоть соком лимона. Форму змащуємо маслом і присипаємо борошном, а духовку розігріваємо до 180 градусів.
  • Какао заливаємо окропом і розмішуємо в однорідну кашку. Масло збиваємо з цукром, по одному вводимо яйця, а слідом за ними – сіль, какао і молоко. В отриману суміш вмішуємо борошно і розпушувач.
  • Перелити тісто у форму, злегка утапливаем в ньому груші, щоб частина скибочок залишалася на поверхні.
  • Рідке масло, цукор і корицю змішуємо. Цією сумішшю покрити фруктові шматочки, які визирають з тіста.
  • Готувати пиріг слід приблизно 60 хвилин. Далі залишиться тільки дати йому 10 хвилин охолонути у формі.

Потім витягуємо десерт і подаємо теплим до чаю.

Дивіться також:  Крем для вирівнювання торта – 8 рецептів
Прокрутка до верху