Сирне ласощі в духовці
Щоб приготувати пухнастий грушевий пиріг на сирному тісті потрібно:
- 400 г ніжного пастоподобного сиру;
- 3 яйця;
- 150 г цукру;
- 80 мл рослинного масла без запаху;
- 10 г розпушувача;
- 3 – 4 г солі;
- 10 г лимонної або апельсинової цедри;
- 250 г борошна;
- 3 груші.
Замісити і спекти десерт можна наступним чином:
- У борошно дрібно натерти цедру, всипати сіль і розпушувач. З яєць і цукру зробити пінний гоголь-моголь.
- Сир протерти через дрібне металеве сито, вмішати до нього яйця, рослинне масло і борошняну суміш.
- Це тісто відправити у форму, завчасно промаслений.
- Груші вимити й обсушити. Розпустити їх уздовж навпіл, вирізати насіння і укласти шматочки м’якоті зверху на тісто зрізом вниз, трішки зануривши їх вглиб основи.
- При 180 градусах сирне тісто пропечеться через 40 – 60 хвилин. Готовий пиріг слід трохи окропити водою, оформити цукровою пудрою і мигдалевими пелюстками.