Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Сирне ласощі в духовці

Щоб приготувати пухнастий грушевий пиріг на сирному тісті потрібно:

  • 400 г ніжного пастоподобного сиру;
  • 3 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 80 мл рослинного масла без запаху;
  • 10 г розпушувача;
  • 3 – 4 г солі;
  • 10 г лимонної або апельсинової цедри;
  • 250 г борошна;
  • 3 груші.

Замісити і спекти десерт можна наступним чином:

  • У борошно дрібно натерти цедру, всипати сіль і розпушувач. З яєць і цукру зробити пінний гоголь-моголь.
  • Сир протерти через дрібне металеве сито, вмішати до нього яйця, рослинне масло і борошняну суміш.
  • Це тісто відправити у форму, завчасно промаслений.
  • Груші вимити й обсушити. Розпустити їх уздовж навпіл, вирізати насіння і укласти шматочки м’якоті зверху на тісто зрізом вниз, трішки зануривши їх вглиб основи.
  • При 180 градусах сирне тісто пропечеться через 40 – 60 хвилин. Готовий пиріг слід трохи окропити водою, оформити цукровою пудрою і мигдалевими пелюстками.
Дивіться також:  Заварний крем для Наполеона – 9 рецептів, класичний і не тільки!
Прокрутка до верху