Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Рецепт приготування з горіховим кремом

Технологія приготування цього пирога трохи відрізняється від традиційного французького «Бурдалу», але виходить так само смачно.

Для піщано-сметанного тіста потрібно:

  • 120 г м’якого вершкового масла;
  • 120 г сметани;
  • 60 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 260 г борошна.

Для мигдально-фісташкового горіхового крему слід взяти:

  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г мигдальної муки;
  • 50 г подрібненого в порошок фісташок;
  • 400 г цукрової пудри;
  • 1 яйце;
  • 20 г крохмалю.

Для начинки і оформлення пирога слід підготувати:

  • 2 груші;
  • 1 грейпфрут;
  • 60 – 90 г абрикосового конфітюру.

Випічка:

  • Масло збити з цукром, додати сметану і яйця. Після, ввести муку з розпушувачем і швидко вимісити тісто. Зібрати його в колобок, а потім розподілити по формі і прибрати в холодильник на 40 – 50 хвилин.
  • Для горіхового крему збити масло з пудрою, послідовно додаючи інші компоненти.
  • Груші очистити і нарізати часточками. З грейпфрута зняти шкірку, видалити всі білі прожилки і плівки, розібрати на часточки.
  • Перекласти крем рівним шаром на основу, зверху розподілити, чергуючи, скибочки груші і грейпфрута. Готувати пиріг 45 хвилин при 200 градусах. Готовий виріб змастити гарячим абрикосовим варенням.
Дивіться також:  Прикраса торта фруктами – 6 ідей прикраси торта в домашніх умовах
Прокрутка до верху