Рецепт приготування з горіховим кремом
Технологія приготування цього пирога трохи відрізняється від традиційного французького «Бурдалу», але виходить так само смачно.
Для піщано-сметанного тіста потрібно:
- 120 г м’якого вершкового масла;
- 120 г сметани;
- 60 г цукру;
- 1 яйце;
- 260 г борошна.
Для мигдально-фісташкового горіхового крему слід взяти:
- 50 г вершкового масла;
- 50 г мигдальної муки;
- 50 г подрібненого в порошок фісташок;
- 400 г цукрової пудри;
- 1 яйце;
- 20 г крохмалю.
Для начинки і оформлення пирога слід підготувати:
- 2 груші;
- 1 грейпфрут;
- 60 – 90 г абрикосового конфітюру.
Випічка:
- Масло збити з цукром, додати сметану і яйця. Після, ввести муку з розпушувачем і швидко вимісити тісто. Зібрати його в колобок, а потім розподілити по формі і прибрати в холодильник на 40 – 50 хвилин.
- Для горіхового крему збити масло з пудрою, послідовно додаючи інші компоненти.
- Груші очистити і нарізати часточками. З грейпфрута зняти шкірку, видалити всі білі прожилки і плівки, розібрати на часточки.
- Перекласти крем рівним шаром на основу, зверху розподілити, чергуючи, скибочки груші і грейпфрута. Готувати пиріг 45 хвилин при 200 градусах. Готовий виріб змастити гарячим абрикосовим варенням.