Рецепт холодцю десерту
Це найбільш прості в приготуванні пироги. До їх складу входять доступні інгредієнти, а весь процес випічки займе не більше години.
Так, для грушевого заливного пирога необхідно взяти:
- 3 яйця;
- 200 г цукру;
- 300 г жирної сметани;
- 160 г борошна;
- 14 г розпушувача;
- 3 г соди;
- 4 груші з щільною м’якоттю;
- половинку лимона;
- корицю і цукрову пудру до смаку.
Алгоритм випічки:
- З груш тонко зрізати шкірку, акуратно вийняти серцевину з насінням і нашаткувати скибочками середньої товщини.
- Грушеві укласти скибочки по спіралі від центру до країв трохи внахлест на дно змащеної форми для пирога. Збризнути фрукти соком цитруса.
- Яйця спінити з цукром до пишності, потім ввести до них сметану і пересеянную з розпушувачем і содою борошно. Отриманим тестом залити грушеву нарізку, покладену на дні форми.
- Пекти пиріг при 180 градусах до красивої карамельної скоринки і сухої зубочистки. В середньому, на це піде 50 – 60 хвилин.
Готовий і остиглий пиріг перевернути на сервірувальну тарілку і просіяти на нього через сито суміш цукрової пудри з корицею.