Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Рецепт холодцю десерту

Це найбільш прості в приготуванні пироги. До їх складу входять доступні інгредієнти, а весь процес випічки займе не більше години.

Так, для грушевого заливного пирога необхідно взяти:

  • 3 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 300 г жирної сметани;
  • 160 г борошна;
  • 14 г розпушувача;
  • 3 г соди;
  • 4 груші з щільною м’якоттю;
  • половинку лимона;
  • корицю і цукрову пудру до смаку.

Алгоритм випічки:

  • З груш тонко зрізати шкірку, акуратно вийняти серцевину з насінням і нашаткувати скибочками середньої товщини.
  • Грушеві укласти скибочки по спіралі від центру до країв трохи внахлест на дно змащеної форми для пирога. Збризнути фрукти соком цитруса.
  • Яйця спінити з цукром до пишності, потім ввести до них сметану і пересеянную з розпушувачем і содою борошно. Отриманим тестом залити грушеву нарізку, покладену на дні форми.
  • Пекти пиріг при 180 градусах до красивої карамельної скоринки і сухої зубочистки. В середньому, на це піде 50 – 60 хвилин.

Готовий і остиглий пиріг перевернути на сервірувальну тарілку і просіяти на нього через сито суміш цукрової пудри з корицею.

Дивіться також:  Сливове варення – 8 смачних рецептів домашнього варення
Прокрутка до верху