Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Яблучно-грушевий пиріг

Для смачної випічки з начинкою з яблук і груш ніжною сметаною заливці потрібно:

  • 125 г вершкового масла;
  • 125 г цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • 60 – 80 г сметани (або вершків);
  • 10 г ванільного цукру;
  • 15 г розпушувача;
  • 3 г солі;
  • 200 г борошна.

До складу заливки і фруктової начинки входять:

  • 300 г яблук;
  • 300 г груш;
  • 15 мл лимонного соку;
  • 2 яйця;
  • 200 г сметани;
  • 75 г цукру;
  • 40 г крохмалю;
  • 2 г порошку ваніліну.

Послідовність кулінарних процесів:

  • Розм’якшене масло збити міксером з цукром, потім одне за одним ввести сирі яйця, за ними – сметану, сіль і борошно. З отриманого тіста сформувати основу пирога з високими бортами.
  • Фрукти позбавити від шкірки і насіння, чисту м’якоть нарізати невеликими кубиками. Щоб нарізка не потемніла, її слід скропити соком цитрусового.
  • Для заливки потрібно буде змішати сметану, яйця, крохмаль, цукор і ванілін.
  • Залишається на основу пирога викласти кубики яблук і груш, зверху вилити сметанную заливку і відправити майбутній десерт на годину в духовку. Температура випічки – 180 – 200°С.
Дивіться також:  Торт для мами – 10 кращих рецептів
Прокрутка до верху