Яблучно-грушевий пиріг
Для смачної випічки з начинкою з яблук і груш ніжною сметаною заливці потрібно:
- 125 г вершкового масла;
- 125 г цукрового піску;
- 3 яйця;
- 60 – 80 г сметани (або вершків);
- 10 г ванільного цукру;
- 15 г розпушувача;
- 3 г солі;
- 200 г борошна.
До складу заливки і фруктової начинки входять:
- 300 г яблук;
- 300 г груш;
- 15 мл лимонного соку;
- 2 яйця;
- 200 г сметани;
- 75 г цукру;
- 40 г крохмалю;
- 2 г порошку ваніліну.
Послідовність кулінарних процесів:
- Розм’якшене масло збити міксером з цукром, потім одне за одним ввести сирі яйця, за ними – сметану, сіль і борошно. З отриманого тіста сформувати основу пирога з високими бортами.
- Фрукти позбавити від шкірки і насіння, чисту м’якоть нарізати невеликими кубиками. Щоб нарізка не потемніла, її слід скропити соком цитрусового.
- Для заливки потрібно буде змішати сметану, яйця, крохмаль, цукор і ванілін.
- Залишається на основу пирога викласти кубики яблук і груш, зверху вилити сметанную заливку і відправити майбутній десерт на годину в духовку. Температура випічки – 180 – 200°С.