Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Ніжна випічка з сиром рікотта

Грушевий пиріг з рікоттою – це проста, але дуже смачна класика. Складовими випічки будуть пісочна основа, карамелізовані груші і ніжний крем на основі рікотти.

Заміс тіста робиться з:

  • 1 яйця;
  • 20 г цукрового піску;
  • 80 г вершкового масла;
  • 180 г борошна.

Щоб приготувати карамелізовані груші будуть потрібні:

  • 4 не дуже великих плода;
  • 50 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 25 мл алкоголю (коньяк, амаретто або бренді).

Для ніжного крему на основі рікотти слід взяти:

  • 250 г кисломолочного сиру рікотта;
  • 1 яйце;
  • 65 г цукру;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 5 мл ванільного екстракту;
  • 30 г фундука.

Етапи приготування:

  • Холодне масло і інші інгредієнти основи скласти в чашу блендера і замісити еластичне пісочне тісто. Обернути його плівкою і півгодини стабілізувати в холодильнику.
  • Масло і цукор для карамелізованих груш з’єднати в сотейнику і довести до повного розчинення солодких кристалів. Потім відправити туди ж очищені від насіння і шкірки грушеві половинки і алкоголь. Томити все на тихому вогні від 10 до 30 хвилин до м’якості фруктів.
  • Рікотту, яйце, цукор, борошно і ваніль перебити блендером в гладкий крем. Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм і вистелити ним дно і борти прямокутної форми.
  • На пісочну основу викласти крем, в якому втопити груші в карамелі.
  • Сформований пиріг посипати подрібненим мигдалем і невеликою кількістю цукру. До абсолютної готовності пиріг повинен провести 45 хвилин в духовці, прогрітій до 180°С.
Дивіться також:  Як смажити каштани в домашніх умовах – 4 рецепта
Прокрутка до верху