Ніжна випічка з сиром рікотта
Грушевий пиріг з рікоттою – це проста, але дуже смачна класика. Складовими випічки будуть пісочна основа, карамелізовані груші і ніжний крем на основі рікотти.
Заміс тіста робиться з:
- 1 яйця;
- 20 г цукрового піску;
- 80 г вершкового масла;
- 180 г борошна.
Щоб приготувати карамелізовані груші будуть потрібні:
- 4 не дуже великих плода;
- 50 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 25 мл алкоголю (коньяк, амаретто або бренді).
Для ніжного крему на основі рікотти слід взяти:
- 250 г кисломолочного сиру рікотта;
- 1 яйце;
- 65 г цукру;
- 2 ст. л. борошна;
- 5 мл ванільного екстракту;
- 30 г фундука.
Етапи приготування:
- Холодне масло і інші інгредієнти основи скласти в чашу блендера і замісити еластичне пісочне тісто. Обернути його плівкою і півгодини стабілізувати в холодильнику.
- Масло і цукор для карамелізованих груш з’єднати в сотейнику і довести до повного розчинення солодких кристалів. Потім відправити туди ж очищені від насіння і шкірки грушеві половинки і алкоголь. Томити все на тихому вогні від 10 до 30 хвилин до м’якості фруктів.
- Рікотту, яйце, цукор, борошно і ваніль перебити блендером в гладкий крем. Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм і вистелити ним дно і борти прямокутної форми.
- На пісочну основу викласти крем, в якому втопити груші в карамелі.
- Сформований пиріг посипати подрібненим мигдалем і невеликою кількістю цукру. До абсолютної готовності пиріг повинен провести 45 хвилин в духовці, прогрітій до 180°С.