Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Як приготувати частування в мультиварці

Цей пиріг-перевертиш виходить красивим завдяки фруктовим часточок в ніжній карамельної заливці. До того ж, мед і інжир надають випічці смак східних солодощів. Якщо ж інжир купити не вдалося, не варто засмучуватися – прекрасною заміною йому можуть стати більш звичні в наших широтах сливи.

Щоб спекти грушевий пиріг в мультиварці з інжиром і карамельної заливкою, слід заздалегідь підготувати:

  • 100 г груші;
  • 100 г інжиру (або слив);
  • 2 яйця;
  • 80 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г рідкого меду;
  • 120 мл натурального йогурту без наповнювачів (або жирного кефіру);
  • 3 г кориці;
  • 3 г імбиру;
  • 3 г мускатного горіха;
  • 3 г харчової соди;
  • 180 г борошна.

Як спекти грушевий десерт у мульти-помічниці:

  • 20-грамовий шматочок масла розтопити в сковороді і розчинити в ньому 30 г цукру. Потім викласти до нього нарізаний великими скибками інжир і карамелізувати фрукт з обох сторін. Те ж саме повторити з грушевими часточками. Шкірку зрізати з фруктів не потрібно.
  • Борошно просіяти і протрусити з содою і спеціями. Цукор розтерти з маслом, після чого ввести в нього яйця, рідкий мед і йогурт. З’єднати сипку і рідку складову тесту.
  • Чашу мультикастрюли змастити маслом, а на дно покласти пергаментний коло відповідного розміру. Тепер на папір можна викласти карамелізовані фрукти, залити їх карамеллю, в якій вони готувалися, а на неї вилити тісто.
  • Готувати пиріг слід в режимі «Випічка» або «Кекс» протягом 60 хвилин. Залишається лише остудити випічку на підставці для пароварки. Точно так само можна приготувати пиріг перевертиш і в духовці.
Дивіться також:  Як смажити каштани в домашніх умовах – 4 рецепта
Прокрутка до верху