Як приготувати частування в мультиварці
Цей пиріг-перевертиш виходить красивим завдяки фруктовим часточок в ніжній карамельної заливці. До того ж, мед і інжир надають випічці смак східних солодощів. Якщо ж інжир купити не вдалося, не варто засмучуватися – прекрасною заміною йому можуть стати більш звичні в наших широтах сливи.
Щоб спекти грушевий пиріг в мультиварці з інжиром і карамельної заливкою, слід заздалегідь підготувати:
- 100 г груші;
- 100 г інжиру (або слив);
- 2 яйця;
- 80 г цукру;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г рідкого меду;
- 120 мл натурального йогурту без наповнювачів (або жирного кефіру);
- 3 г кориці;
- 3 г імбиру;
- 3 г мускатного горіха;
- 3 г харчової соди;
- 180 г борошна.
Як спекти грушевий десерт у мульти-помічниці:
- 20-грамовий шматочок масла розтопити в сковороді і розчинити в ньому 30 г цукру. Потім викласти до нього нарізаний великими скибками інжир і карамелізувати фрукт з обох сторін. Те ж саме повторити з грушевими часточками. Шкірку зрізати з фруктів не потрібно.
- Борошно просіяти і протрусити з содою і спеціями. Цукор розтерти з маслом, після чого ввести в нього яйця, рідкий мед і йогурт. З’єднати сипку і рідку складову тесту.
- Чашу мультикастрюли змастити маслом, а на дно покласти пергаментний коло відповідного розміру. Тепер на папір можна викласти карамелізовані фрукти, залити їх карамеллю, в якій вони готувалися, а на неї вилити тісто.
- Готувати пиріг слід в режимі «Випічка» або «Кекс» протягом 60 хвилин. Залишається лише остудити випічку на підставці для пароварки. Точно так само можна приготувати пиріг перевертиш і в духовці.