Гуакамоле – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Рецепт Джеймі Олівера

Компоненти:

  • зрілі авокадо – 2 шт.;
  • лайм – 2 шт.;
  • помідори черрі – 6 шт.;
  • перець чилі – 1 шт.;
  • зелена цибуля (тільки стебло) – 2 шт.;
  • кінза свіжа – 20 – 40 г;
  • сіль – 2 – 3 щіпки;
  • чорний свежемеленый перець – щіпка;
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Приготування:

  • Гострий перець розрізати навпіл і вийняти всі кісточки. Промити холодною водою і просушити серветкою.
  • Стебла цибулі, свіжу зелень кінзи і чилі розмолоти за допомогою блендера.
  • У авокадо прибрати черешок і видавити м’якоть. Однак такий метод підійде виключно для стиглих фруктів. Якщо ж плід злегка твердуватий, потрібно розрізати його навпіл, вийняти кістку і зчистити м’якоть.
  • Томати розрізати на четвертинки і відправити в чашу блендера до авокадо і зелені. Інгредієнти перемолоти.
  • Розрізати Лайм по «екватору» і видавити сік.
  • Заправити соус гуакамоле отриманим соком і ложкою олії. На останньому етапі додати сіль і перець.

Подавати з хрустким тортільями і гілочкою зелені.

Дивіться також:  Крильця Баффало – 5 рецептів, як приготувати популярну американську страву з курячих крилець
Прокрутка до верху