Рецепт Джеймі Олівера
Компоненти:
- зрілі авокадо – 2 шт.;
- лайм – 2 шт.;
- помідори черрі – 6 шт.;
- перець чилі – 1 шт.;
- зелена цибуля (тільки стебло) – 2 шт.;
- кінза свіжа – 20 – 40 г;
- сіль – 2 – 3 щіпки;
- чорний свежемеленый перець – щіпка;
- оливкова олія – 1 ст. л.
Приготування:
- Гострий перець розрізати навпіл і вийняти всі кісточки. Промити холодною водою і просушити серветкою.
- Стебла цибулі, свіжу зелень кінзи і чилі розмолоти за допомогою блендера.
- У авокадо прибрати черешок і видавити м’якоть. Однак такий метод підійде виключно для стиглих фруктів. Якщо ж плід злегка твердуватий, потрібно розрізати його навпіл, вийняти кістку і зчистити м’якоть.
- Томати розрізати на четвертинки і відправити в чашу блендера до авокадо і зелені. Інгредієнти перемолоти.
- Розрізати Лайм по «екватору» і видавити сік.
- Заправити соус гуакамоле отриманим соком і ложкою олії. На останньому етапі додати сіль і перець.
Подавати з хрустким тортільями і гілочкою зелені.