Готуємо по-мексиканськи
Компоненти:
- помідор – 1 шт.;
- авокадо – 2 шт.;
- лимонний сік – 3 ст. л.;
- свіжа кінза (подрібнена) – 1 ст. л.;
- пекучий перець (червоний або зелений) – 1 стручок;
- сіль – ½ ч. л.;
- цибуля – 1 шт.
Приготування:
- Авокадо розрізати уздовж, розгорнути половинки в різні сторони і відокремити один від одного, вийняти кістку. М’якоть зчистити з шкірки і розтовкти виделкою.
- Зверху полити її соком лимона і перемішати.
- Цибуля очистити від лушпиння і дрібно порубати. Помідор обдати окропом, зняти шкірку і нарізати середніми кубиками.
- Пекучий перець розрізати уздовж і видалити насіння. Добре промити половинки стручка під холодною водою і обсушити серветкою або паперовим рушником. Після цього нарізати овоч дрібними шматочками.
- З’єднати авокадо, цибуля, помідор, перець і кінзу, додати сіль і перемішати. На цьому виконання гуакамоле по мексиканському рецептом закінчено.
Якщо закуска змішується заздалегідь, то її потрібно накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник.