Гуакамоле – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Готуємо по-мексиканськи

Компоненти:

  • помідор – 1 шт.;
  • авокадо – 2 шт.;
  • лимонний сік – 3 ст. л.;
  • свіжа кінза (подрібнена) – 1 ст. л.;
  • пекучий перець (червоний або зелений) – 1 стручок;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • цибуля – 1 шт.

Приготування:

  • Авокадо розрізати уздовж, розгорнути половинки в різні сторони і відокремити один від одного, вийняти кістку. М’якоть зчистити з шкірки і розтовкти виделкою.
  • Зверху полити її соком лимона і перемішати.
  • Цибуля очистити від лушпиння і дрібно порубати. Помідор обдати окропом, зняти шкірку і нарізати середніми кубиками.
  • Пекучий перець розрізати уздовж і видалити насіння. Добре промити половинки стручка під холодною водою і обсушити серветкою або паперовим рушником. Після цього нарізати овоч дрібними шматочками.
  • З’єднати авокадо, цибуля, помідор, перець і кінзу, додати сіль і перемішати. На цьому виконання гуакамоле по мексиканському рецептом закінчено.

Якщо закуска змішується заздалегідь, то її потрібно накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник.

Дивіться також:  Лобіо по-грузинськи – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху