Готуємо в мультиварці

Інгредієнти:
- Борошно – 3 ст. ложки;
- Морква – 2 штуки;
- Яловичина – 1 кг;
- Болгарський перець – 1 великий або 2 маленьких;
- Помідори – 7 штук (їх можна замінити томатною пастою);
- Сіль, запашний перець, свіжа зелень, лавровий лист, паприка – за смаком;
- Цибуля – 3 штуки;
- М’ясний бульйон – 3 склянки (його можна замінити кип’яченою водою).
Приготування:
Візьміть шматок яловичини з жировим прошарком і ретельно промийте під краном. Залишки води приберіть паперовими серветками.
Наріжте яловичину довгими брусочками.
Увімкніть мультиварку в режим «випічка» на 35 хвилин.
Покладіть в чашу мультиварки нарізану яловичину. Укладайте її жирної прошарком до низу, щоб жир розтопився, і м’яса було на чому смажитися. Нехай поки що м’ясо смажиться з відкритою кришкою.
Цибулю очистіть від шкірки і опустіть в холодну воду.
Дістаньте цибулю з води, покладіть його на обробну дошку і розріжте його на 4 частини. Кожну з частин наріжте на тонкі пластини.
Зніміть з моркви шкірку і наріжте її тонкими кільцями.
Додайте овочі до м’яса і все перемішайте. Закрийте кришку. Нехай все смажиться. Але в процесі смаження потрібно буде кілька разів відкрити кришку і перемішати овочі, щоб нічого не підгоріло.
Тепер займемося помідорами (вибирайте великі томати): 1) На кожному з них зробіть надрізи у вигляді хрестика. 2) Закип’ятіть воду в каструлі. 3) Опускайте кожен помідор в окріп на 30-40 секунд. 4) Тепер по зроблених надрізах шкірка легко зніметься. 5) Помідори без шкіри складіть у друшляк. Поставте його на миску. 6) Візьміть штовханину (вона зазвичай використовується для приготування пюре) і починайте товкти нею помідори. Вся рідина стікатиме в миску, на якій стоїть друшляк. 7) Коли ви перетерли всі помідори, можна переходити до наступного пункту.
Болгарський перець промийте і виріжте з нього серцевину з насінням.
Наріжте перець довгою соломкою.
Коли мультиварка видасть звуковий сигнал – відкривайте її.
Вилийте в неї сік з помідорів. Киньте солодкий перець, приправи, сіль, лавровий лист і 2 склянки м’ясного бульйону (можна взяти більше, ніж 2 склянки, все залежить від обраної вами консистенції). Дуже ретельно все перемішайте.
Закрийте каструлю і поставте на ній режим «гасіння» на 2 години.
Обсмажте на сухій сковорідці 3 ложки борошна. Коли вона стане золотистого кольору, додайте до неї склянку бульйону і все перемішайте.
Поставте вогонь на мінімум і чекайте, коли маса загусне.
Промийте зелень і дуже дрібно нашаткуйте.
За кілька хвилин до закінчення гасіння відкрийте мультиварку і всипте зелень і рідку масу з борошна. Перемішайте гуляш.
Коли пролунає характерний звук приладу — гуляш з яловичини з підливою в мультиварці готовий! Подавайте гуляш з улюбленим гарніром. Найбільш добре з ним сполучається гречана крупа. Крім неї можна ще порізати свіжих овочів. Приємного апетиту!
Тепер ви знаєте, як приготувати гуляш з яловичини з підливою. Сподіваємося, що наші рецепти вам ще не раз знадобляться, і ви будете балувати ними усю сім’ю.