Гур’євська каша класичний рецепт і 4 варіанти приготування

Класичний рецепт каші гур’ївської

Приготування манної каші за цим рецептом – досить довгий процес. Але в результаті проста страва перетворюється на вишуканий десерт.

Інгредієнтами його виступають:

  • 1300 мл молока;
  • 100 г манної крупи;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 50 г родзинок;
  • 150 г цукру.

Приготування по кроках:

  • Готуємо горіхи. Спочатку їх слід залити крутим окропом на три-чотири хвилини, щоб можна було легко зняти тонку коричневу скоринку. Очищені плоди слід висушити на рушнику, потім подрібнити в крихту (наприклад, з допомогою м’ясорубки), змішати з 50 г цукру і запекти в духовці три хвилини при 200°С.
  • Ізюм, як і горіхи, потрібно залити окропом хвилин на десять. Коли сухі виноградини распарятся, пора обсушити їх за допомогою паперових рушників.
  • Молоко перелити у термостійку посудину і поставити в гарячу духовку, де мучити його до утворення щільної молочної скоринки. Її слід акуратно зняти і перекласти на окрему тарілку. Потрібно в процесі томління отримати п’ять – шість таких плівок.
  • Молоко, що залишилося, перелити в каструлю, довести до кипіння, всипати в нього манну крупу і 50 г цукру. Після цього манку варять, як звичайну манну кашу.
  • Пару столових ложок запечених горіхів відкласти для прикраси, інші горіхи і родзинки, перемішати з готовою кашею.
  • В красиву глибоку вогнетривку посудину покласти 1/6 частину каші, накрити плівкою і так послідовно повторити з усіма плівками. Верхній шар каші посипати рештою 50 г цукру і відправити на 10 хвилин у духовку. Температура – 200 градусів. Готувати до красивої карамельної скоринки.
Дивіться також:  Булочки для гамбургерів – 6 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху