Гур’євська каша класичний рецепт і 4 варіанти приготування

З бадилля і зелені

Поряд з вищенаведеним рецептом гречаної каші-гурьевски існує і її пісний варіант зі бурякової бадиллям і зеленню.

Бадилля буряка містить настільки багато вітамінів і корисних мікро – і макроелементів, що допоможе організму впоратися зі стресом під час Посту.

Список необхідних інгредієнтів:

  • 210 г гречаної крупи;
  • 400 мл води;
  • 100 г бурякової гички;
  • 50 г кропу;
  • 50 г петрушки;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • Бадилля промити і дрібно нашаткувати. Крупу перебрати і промити в холодній воді.
  • Воду довести до кипіння, відправити у неї гречку і подрібнену бадилля. Все перемішати, накрити кришкою і томити чверть години.
  • Потім зняти майже готову кашу з вогню і, не відкриваючи кришку, дати їй постояти ще 10 хвилин.
  • Перед подачею додати подрібнену свіжу зелень (кріп і петрушку) і перемішати.
Дивіться також:  Заправка для вінегрету – 8 смачних і оригінальних рецептів
Прокрутка до верху