Хамон – що це таке, як приготувати хамон в домашніх умовах

Приготування в домашніх умовах

Якщо ви все ж зважилися приготувати хамон, то цей рецепт вам допоможе зробити це максимально правильно. Але будьте готові, що доведеться витратити багато часу на отримання такого делікатесу.

Необхідні продукти:

  • свинячий окіст вагою приблизно в 4 кілограми;
  • хороша морська сіль – у два рази більше, ніж вага м’яса.

Процес приготування:

  • М’ясо добре очистіть від зайвого жиру, промийте, обсушіть і повністю присипте сіллю, уклавши його в глибоку ємність. Залиште на два тижні.
  • Через цей період часу, змийте налиплу сіль, надайте окосту форму і підвісьте його в провітрюваному приміщенні, де є можливість регулювати температуру, поступово піднімаючи її. Це необхідно для випарювання рідини.
  • Для остаточної сушки хамон переносять у темне приміщення і залишають на термін близько 12 місяців. Після чого його можна вживати.
Дивіться також:  Риба хокі (макруронус) – 5 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху