Приготування в домашніх умовах
Якщо ви все ж зважилися приготувати хамон, то цей рецепт вам допоможе зробити це максимально правильно. Але будьте готові, що доведеться витратити багато часу на отримання такого делікатесу.
Необхідні продукти:
- свинячий окіст вагою приблизно в 4 кілограми;
- хороша морська сіль – у два рази більше, ніж вага м’яса.
Процес приготування:
- М’ясо добре очистіть від зайвого жиру, промийте, обсушіть і повністю присипте сіллю, уклавши його в глибоку ємність. Залиште на два тижні.
- Через цей період часу, змийте налиплу сіль, надайте окосту форму і підвісьте його в провітрюваному приміщенні, де є можливість регулювати температуру, поступово піднімаючи її. Це необхідно для випарювання рідини.
- Для остаточної сушки хамон переносять у темне приміщення і залишають на термін близько 12 місяців. Після чого його можна вживати.