Хамон – що це таке, як приготувати хамон в домашніх умовах

Помилки при приготуванні і як їх уникнути

Щоб отримати дійсно якісний продукт потрібно обов’язково дотримуватися технологію його приготування, не допускаючи ніяких помилок. Давайте розглянемо найпопулярніші проблеми, які можуть виникнути на шляху до отримання хамона.

  • Ні в якому разі не зрізайте з окосту всю шкуру повністю. Саме вона захищає м’ясо від сильного пересихання. Приберіть тільки частина.
  • Видаляйте надлишки жиру. Якщо його буде надто багато, то окіст не просолится, оскільки сіль просто не зможе проникнути до самої кістки.
  • Використовуйте тільки морську сіль і велику за розміром. Вона добре витягує вологу. Не бійтеся, якщо на поверхні виступили білі плями, це нормально, так діє сіль.
  • Подбайте про захист окосту. Під час приготування не повинно бути ніяких порізів або проколів шкіри інакше це може призвести до псування всього шматка.
  • Потемнілі обробіть місця ватним тампоном зі спиртом, але не зрізайте їх.

Краще починати засолку в кінці зими. Якщо приступити до цього в більш теплу пору, то м’ясо швидко просушится, потемніє і сіль не зможе проникнути всередину. В результаті вийде не дуже якісний продукт.

Дивіться також:  Курячі сердечка в сметані – 6 смачних рецептів
Прокрутка до верху