Помилки при приготуванні і як їх уникнути
Щоб отримати дійсно якісний продукт потрібно обов’язково дотримуватися технологію його приготування, не допускаючи ніяких помилок. Давайте розглянемо найпопулярніші проблеми, які можуть виникнути на шляху до отримання хамона.
- Ні в якому разі не зрізайте з окосту всю шкуру повністю. Саме вона захищає м’ясо від сильного пересихання. Приберіть тільки частина.
- Видаляйте надлишки жиру. Якщо його буде надто багато, то окіст не просолится, оскільки сіль просто не зможе проникнути до самої кістки.
- Використовуйте тільки морську сіль і велику за розміром. Вона добре витягує вологу. Не бійтеся, якщо на поверхні виступили білі плями, це нормально, так діє сіль.
- Подбайте про захист окосту. Під час приготування не повинно бути ніяких порізів або проколів шкіри інакше це може призвести до псування всього шматка.
- Потемнілі обробіть місця ватним тампоном зі спиртом, але не зрізайте їх.
Краще починати засолку в кінці зими. Якщо приступити до цього в більш теплу пору, то м’ясо швидко просушится, потемніє і сіль не зможе проникнути всередину. В результаті вийде не дуже якісний продукт.