Хамон – що це таке, як приготувати хамон в домашніх умовах

Прошутто і хамон: в чому різниця?

Здавалося б, прошутто і хамон – це майже одне і те ж. Але насправді, це два абсолютно по-різному приготованих виду м’яса, хоча і обидва вони в’ялені.

  • Перша відмінність у країні походження. Хамон – це іспанське м’ясо, тоді як прошутто – італійське.
  • Значно розрізняється м’ясо і за смаком, адже свиней вирощують не в однакових умовах. В Іспанії тварин годують жолудями, а в Італії, в основному, кукурудзою або фруктами. Харчування худоби безпосередньо впливає на колір м’яса і його смак. Так, іспанський хамон буде більш темного відтінку.
  • Відрізняється і технологія виробництва. Хамон солиться в закритих приміщеннях і виходить сухим. Триває цей процес дуже довго, буває, і по 48 місяців, що відразу ж збільшує вартість кінцевого продукту. Прошутто ж просолюється в звичайних умовах лише з підтриманням вологи і не довше 14 місяців. У результаті м’ясо виходить ніжне і соковите, та й ціна його значно нижче.

Хамон – це дійсно дуже смачне м’ясо, але висока вартість робить його недоступним для багатьох. Якщо вас не лякає довгий термін просихання окосту, то обов’язково спробуйте приготувати такий делікатес самостійно, значно заощадивши кошти.

Дивіться також:  Бутерброди з печінкою тріски — 7 рецептів приготування на святковий стіл
Прокрутка до верху