Хліб в хлібопічці – 8 рецептів простих і смачних

Бездріжджовий рецепт приготування

Візьміть:

  • 600 г житнього борошна (або 400 – пшеничного, 200 – житній);
  • жменю висівок;
  • 300 мл кислого молока (злегка підігріти, але так, щоб не згорнулися, при бажанні молоко можна замінити водою);
  • третину склянки нерафінованої олії;
  • сода на кінчику ножа;
  • сіль і цукор додаємо за смаком;
  • 2 ст. л. кунжуту, який можна замінити кмином, перцем.

Кунжут і висівки обсмажуємо на сухій сковороді (без олії), знімаємо з вогню після того, як вони придбають золотистий колір. Ці інгредієнти зроблять бездріжджовий хліб особливо корисним.

У тому порядку, що визначений для випічки до вашої моделі, завантажуємо сухі і рідкі компоненти.

На заміс і випікання, в залежності від типу хлібопічки, може піти від півтора до чотирьох годин.

Дивіться також:  Журавлина в цукрі – 7 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху