Бездріжджовий рецепт приготування
Візьміть:
- 600 г житнього борошна (або 400 – пшеничного, 200 – житній);
- жменю висівок;
- 300 мл кислого молока (злегка підігріти, але так, щоб не згорнулися, при бажанні молоко можна замінити водою);
- третину склянки нерафінованої олії;
- сода на кінчику ножа;
- сіль і цукор додаємо за смаком;
- 2 ст. л. кунжуту, який можна замінити кмином, перцем.
Кунжут і висівки обсмажуємо на сухій сковороді (без олії), знімаємо з вогню після того, як вони придбають золотистий колір. Ці інгредієнти зроблять бездріжджовий хліб особливо корисним.
У тому порядку, що визначений для випічки до вашої моделі, завантажуємо сухі і рідкі компоненти.
На заміс і випікання, в залежності від типу хлібопічки, може піти від півтора до чотирьох годин.