Кукурудзяний хліб
Подібні кулінарні вироби не так популярні, але абсолютно точно, що вони дуже гарні, сонячні і смачні.
Кукурудзяний хліб добре подати на сніданок або полуденок.
Візьміть:
- сіль і цукор за смаком;
- 1,5 ч. л. дріжджів;
- 2 склянки молока;
- 500 г пшеничного борошна;
- 100 г борошна кукурудзяного;
- 2,5 столової ложки свіжого вершкового масла;
- трохи куркуми (за бажанням, для додання красивого кольору випічці).
Молоко рекомендується злегка підігріти, а вершкове масло розтопити, далі – відправити в ємність хлібопічки.
Просіяне борошно (кукурудзяну і пшеничну) додаємо її до молока.
Вводимо в вміст всі сухі компоненти і ставимо контейнер в корпус хлібопічки.
Вибираємо режим «французький хліб» (випікається, як правило, близько 4-х годин).
Перші 5 хвилин обов’язково стежимо за процесом формування тіста і регулюємо його консистенцію (подробиці описані в рецепті 1).
По закінченні випічки витягаємо хліб і кличемо домочадців ласувати цією незвичайною здобою.