Хліб в хлібопічці – 8 рецептів простих і смачних

Здобний хліб

Здобне тісто відрізняється тим, що в нього додають яйця, завдяки чому він стає особливо смачним і може бути поданий як доповнення до гарячих напоїв. Ми будемо випікати хліб з курагою та горіхами, що перетворить його в справжній десерт.

  • 0,5 склянки молока;
  • 2-3 яйця курячі (залежно від розміру);
  • 50 г вершкового масла (можна спред, маргарин);
  • 1 ст. л. масла рослинного;
  • 400 г пшеничного борошна;
  • 1 ч. л. сухих дріжджів;
  • 150 г цукрового піску;
  • близько 50 г горіхів (краще всього – волоські, мигдаль);
  • 100 г кураги.
  • при бажанні замість горіхів і кураги можна використовувати цукати, родзинки.

Укладаємо компоненти в установленому інструкцією порядку.

Яйце, молоко рекомендується попередньо довести до кімнатної температури, що легко зробити, діставши заздалегідь інгредієнти з холодильника.

Вершкове масло також має бути м’яким, для цього його можна злегка підігріти в мікрохвильовій печі.

Вибираємо на індикаторі режим «основний».

Курагу і горіхи рекомендується додати через 10 хвилин після початку змішування.

Стежимо за процесом змішування тіста і, як вказано в попередніх рецептах, регулюємо його при необхідності.

Маленький секрет: щоб легко отримати хліб з чаші, обертаємо ємність приблизно на 2-3 хвилини мокрою тканиною, наприклад, кухонним рушником.

Перш ніж пити чай, обов’язково остудіть хліб, що краще завжди робити на решітці.

Дивіться також:  Торт Добош: класичний рецепт і 2 варіанти приготування угорської торта
Прокрутка до верху