Здобний хліб
Здобне тісто відрізняється тим, що в нього додають яйця, завдяки чому він стає особливо смачним і може бути поданий як доповнення до гарячих напоїв. Ми будемо випікати хліб з курагою та горіхами, що перетворить його в справжній десерт.
- 0,5 склянки молока;
- 2-3 яйця курячі (залежно від розміру);
- 50 г вершкового масла (можна спред, маргарин);
- 1 ст. л. масла рослинного;
- 400 г пшеничного борошна;
- 1 ч. л. сухих дріжджів;
- 150 г цукрового піску;
- близько 50 г горіхів (краще всього – волоські, мигдаль);
- 100 г кураги.
- при бажанні замість горіхів і кураги можна використовувати цукати, родзинки.
Укладаємо компоненти в установленому інструкцією порядку.
Яйце, молоко рекомендується попередньо довести до кімнатної температури, що легко зробити, діставши заздалегідь інгредієнти з холодильника.
Вершкове масло також має бути м’яким, для цього його можна злегка підігріти в мікрохвильовій печі.
Вибираємо на індикаторі режим «основний».
Курагу і горіхи рекомендується додати через 10 хвилин після початку змішування.
Стежимо за процесом змішування тіста і, як вказано в попередніх рецептах, регулюємо його при необхідності.
Маленький секрет: щоб легко отримати хліб з чаші, обертаємо ємність приблизно на 2-3 хвилини мокрою тканиною, наприклад, кухонним рушником.
Перш ніж пити чай, обов’язково остудіть хліб, що краще завжди робити на решітці.