Білий хліб в хлібопічці
Ті, чиє дитинство хоч трохи припадало на період перебудови, неодмінно намазували на цей хліб вершкове масло, варення і пили чай з такими смаколиками.
Білим хлібом і тепер можна приємно здивувати сім’ю, якщо випекти його самостійно.
Для цього візьмемо:
- ч. л. швидкорозчинних дріжджів;
- 400-500 г пшеничного борошна;
- 1-2 ст. л. цукрового піску;
- трохи солі (орієнтуйтеся на свій смак);
- 2 ст. л. нерафінованої олії;
- 1 ст. л. молока або води.
Пшеничне борошно пропускаємо через сито і відправляємо в ємність разом з усіма сухими інгредієнтами і, нічого не перемішуючи, вибираємо на індикаторі режим «класичний хліб».
По закінченні режиму виймаємо виріб і, охолодивши його, кличемо сім’ю пити ароматний чай в кращих пострадянських традиціях!