Заварний хліб з житнього та пшеничного борошна
Такий хліб ми незмінно уявляємо собі насиченого чорного кольору з неповторним дурманним ароматом.
Мало хто знає, що житнє борошно не дасть настільки глибокий відтінок. Насичений чорний мучному виробу здатний надати солод, який зараз можна купити в гіпермаркетах.
Склад:
- 3-4 ст. л. завареного у крутому окропі солоду;
- 350 г житнього борошна;
- 200 г борошна пшеничного;
- півтора склянки води;
- сіль і цукор за смаком;
- 2 ст. л. меду (можна не додавати, а взяти більше цукру);
- кмин, мелений коріандр – додаємо за смаком та бажанням;
- 20 г рафінованої олії.
Всі укладаємо в необхідній послідовності (дивимося інструкцію до вашої хлібопічки). Солод повністю охолоджуємо і додаємо в ємність останнім. Для випікання вибираємо програму «основна».
При бажанні додаємо горіхи, що зробить випічку ще більш святковим.