Хліб в хлібопічці – 8 рецептів простих і смачних

Заварний хліб з житнього та пшеничного борошна

Такий хліб ми незмінно уявляємо собі насиченого чорного кольору з неповторним дурманним ароматом.

Мало хто знає, що житнє борошно не дасть настільки глибокий відтінок. Насичений чорний мучному виробу здатний надати солод, який зараз можна купити в гіпермаркетах.

Склад:

  • 3-4 ст. л. завареного у крутому окропі солоду;
  • 350 г житнього борошна;
  • 200 г борошна пшеничного;
  • півтора склянки води;
  • сіль і цукор за смаком;
  • 2 ст. л. меду (можна не додавати, а взяти більше цукру);
  • кмин, мелений коріандр – додаємо за смаком та бажанням;
  • 20 г рафінованої олії.

Всі укладаємо в необхідній послідовності (дивимося інструкцію до вашої хлібопічки). Солод повністю охолоджуємо і додаємо в ємність останнім. Для випікання вибираємо програму «основна».

При бажанні додаємо горіхи, що зробить випічку ще більш святковим.

Дивіться також:  Пісочний пиріг з яблуками – 7 рецептів шарлотки
Прокрутка до верху