Готуємо з свинячої голови
Свинячу голову використовують для холодцю економні господині. Адже до його складу, крім голови, входить лише: головка часнику, сіль, пара лаврових листочків, спеції.

Голова добре промивається, скоблится ножем, ставиться варитися і після першого закипання знову миється.
Далі свинина заливається чистою рідиною і готується близько 3 годин. Важливо постійно знімати піну.
Після додавання солі, лаврушки і спецій приготування триває ще 40 хвилин.
М’ясо знімається з кістки. Його їстівні частини подрібнюються і викладаються в контейнери. Зверху виливається проціджений бульйон.
Застигати холодець буде 7-9 годин, після чого страву можна пробувати.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13