Холодець – 12 рецептів приготування

Рецепт холодцю вегетаріанського

Дивно, але холодцем можуть ласувати навіть вегетаріанці. Звичайно, в такому варіанті страви зовсім не буде м’яса. А тільки: половинка кореня селери, сіль, жменя солодкої консервованої кукурудзи, 120 г стручкової квасолі, 2 морквини, спеції, желатин (30 г на 1 л бульйону). Як варити холодець з овочів, детально описано далі.

  • Овочі миють, крупно ріжуться і відправляються варитися разом з коренем селери (крім кукурудзи). Маса солиться. Можна додати улюблені приправи.
  • Коли овочі стануть м’якими, їх треба витягти з каструлі і подрібнити блендером.
  • Вийшло пюре викладається в судочки, посипається кукурудзою і заливається бульйоном.
  • Коли страва застигне в холоді, можна подавати до столу.
  • Для заливних страв можна використовувати ріпу, цвітну капусту, зелений горошок. Овочевий бульйон проціджувати не обов’язково.

    Дивіться також:  Манна каша – 7 рецептів як варити на молоці
    Прокрутка до верху