Холодець – 12 рецептів приготування

Холодець з свинячих ніжок

Можна приготувати апетитний холодець тільки зі свинячих ніжок. Він вийде не менш смачним і наваристим. В склад рецепта входить: 2 ніжки разом з копитами, головка цибулі, 6 часникових зубчиків, морквина, сіль, 5-6 горошин перцю.

  • Свинячі ніжки після замочування у воді на пару годин ретельно чистити грубою щіткою.
  • М’ясо рубається на 3-4 частини і вариться близько 3 годин. З поверхні постійно прибирати піну.
  • Далі в бульйон додаються цілком очищені овочі. Разом компоненти готуються ще 3 години.
  • Готове м’ясо повинне максимально розм’якшитися при дотику розпадатися на волокна. Час варіння можна збільшувати.
  • У бульйон додається сіль і перець за смаком. Ще через півгодини у нього засипається пропущений через прес часник. Плита вимикається, і рідина остуджується.
  • З ніжок зрізається м’ясо, а бульйон проціджують.
  • М’ясні шматочки викладаються в судочки і заливаються ароматним бульйоном. Ємності відправляються в холод.
  • При бажанні в холодець з свинячих ніжок перед затвердінням можна додати шматочки вареної моркви і зелень.

    Дивіться також:  Куряча шинка в ветчиннице – 6 рецептів
    Прокрутка до верху