Холодець з свинячих ніжок
Можна приготувати апетитний холодець тільки зі свинячих ніжок. Він вийде не менш смачним і наваристим. В склад рецепта входить: 2 ніжки разом з копитами, головка цибулі, 6 часникових зубчиків, морквина, сіль, 5-6 горошин перцю.

Свинячі ніжки після замочування у воді на пару годин ретельно чистити грубою щіткою.
М’ясо рубається на 3-4 частини і вариться близько 3 годин. З поверхні постійно прибирати піну.
Далі в бульйон додаються цілком очищені овочі. Разом компоненти готуються ще 3 години.
Готове м’ясо повинне максимально розм’якшитися при дотику розпадатися на волокна. Час варіння можна збільшувати.
У бульйон додається сіль і перець за смаком. Ще через півгодини у нього засипається пропущений через прес часник. Плита вимикається, і рідина остуджується.
З ніжок зрізається м’ясо, а бульйон проціджують.
М’ясні шматочки викладаються в судочки і заливаються ароматним бульйоном. Ємності відправляються в холод.
При бажанні в холодець з свинячих ніжок перед затвердінням можна додати шматочки вареної моркви і зелень.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13