Холодець – 12 рецептів приготування

Як варити з яловичини?

Для страви буде використовуватися навіть хвіст. Всього береться близько 2 кг м’ясного продукту (в тому числі 2 ніжки і супову м’якоть), а також: 4,5 л води, 2 ст. л. солі, 2 білих цибулини, 4 горошини перцю, морквина.

  • М’ясні компоненти після вимочування ретельно промиваються, укладаються у велику каструлю і ставимо варитися на 15 хвилин після закипання. Далі перший бульйон зливається і заливається нова вода.
  • Готуватися м’ясо буде 6-7 годин на невеликому вогні. З бульйону постійно знімається накип і зайвий жир.
  • Приблизно через 4 години масу можна посолити, додати до неї очищені овочі і перець. Кришка в процесі варіння повинна бути трохи прочинені.
  • Готове м’ясо виймають з трохи бульйону і руками відділяється від кісток. Можна нарізати його кубиками або прокрутити через м’ясорубку.
  • М’ясо розкладається, заливають процідженим бульйоном і забирається в холод.
  • Подається з гірчицею.

    Дивіться також:  Як приготувати лагман в домашніх умовах? 7 смачних рецептів лагмана
    Прокрутка до верху