Холодець – 12 рецептів приготування

Оригінальний свинячий холодець в пляшці

Щоб забруднити менше посуду і надати страві незвичайну форму, можна при варінні використовувати велику пластикову пляшку. Крім ємності на 1,5 л береться: 3 ніжки (2 свинячі і яловича), цибулина, 560 г м’яса курки, морквина, сіль, головка часнику, 6 лаврових листочків, 8 горошин запашного перцю.

  • М’ясо ретельно миється і вариться разом близько 2 годин під кришкою.
  • Далі до компонентів додаються всі очищені овочі, перець, лаврове листя, сіль за смаком. Зазвичай, вистачає 2 ст. л.
  • Ще через 3 години в бульйон додається подрібнений часник, після чого проціджують.
  • М’ясо відділяється від кісток, дрібно ріжеться і вкладається в пляшку. Зверху заливається бульйоном.
  • Застигати холодець близько 8 годин.
  • Перед подачею до столу пляшка розрізається.

    Дивіться також:  Макарони по-флотськи — класичний рецепт і ще 7 вариантів
    Прокрутка до верху