Холодець в мультиварці – 8 рецептів приготування

Курячий холодець в мультиварці

Курячий холодець в мультиварці готується швидше, ніж з інших видів м’яса.

До складу входить:

  • 1,8 кг свіжої курки;
  • свиняча ніжка (за бажанням замінити на 20 гр желатину);
  • середня цибулина;
  • морква;
  • 2 лаврових листа;
  • 5-7 горошин чорного перцю;
  • 1,5 літра води;
  • сіль.

Курку, ніжку добре відмити, завантажити в мультиварку. Доповісти нарізану моркву, рубаний ріпчасту цибулю, спеції для ароматної бульйону. Заповнити водою, активувати функцію «Тушкування» на 5 годин.

Зварене куряче м’ясо вилучити, помістити охолоджуватися. Потім витягти шкіру, кістки.

Свинячу ніжку, готові овочі дістати з бульйону.

Часник очистити, дрібно порубати. Розмістити однаковими частками в посуд для холодцю. 1⁄2 форми заповнити дрібними шматочками курячого м’яса.

Якщо замість ніжки скористатися желатином, то компонент слід замочити у воді і залишити на 20 хвилин, щоб набух. Потім 10 секунд гріють в мікрохвильовці і змішують з гарячим м’ясним бульйоном, до розчинення.

Спробувати на сіль і відфільтрувати за допомогою сита. Залити суміш у ємність, з м’ясом і овочами.

Прибрати в холодне місце на 4 години.

Дуже просто знімається плівка жиру звичайним ножем. Знімати рекомендується тільки перед вживанням, інакше страва засохне.

Дивіться також:  Корюшка: що за риба, чим корисна, як готувати? 6 смачних рецептів
Прокрутка до верху