Курячий холодець в мультиварці
Курячий холодець в мультиварці готується швидше, ніж з інших видів м’яса.
До складу входить:
- 1,8 кг свіжої курки;
- свиняча ніжка (за бажанням замінити на 20 гр желатину);
- середня цибулина;
- морква;
- 2 лаврових листа;
- 5-7 горошин чорного перцю;
- 1,5 літра води;
- сіль.
Курку, ніжку добре відмити, завантажити в мультиварку. Доповісти нарізану моркву, рубаний ріпчасту цибулю, спеції для ароматної бульйону. Заповнити водою, активувати функцію «Тушкування» на 5 годин.
Зварене куряче м’ясо вилучити, помістити охолоджуватися. Потім витягти шкіру, кістки.
Свинячу ніжку, готові овочі дістати з бульйону.
Часник очистити, дрібно порубати. Розмістити однаковими частками в посуд для холодцю. 1⁄2 форми заповнити дрібними шматочками курячого м’яса.
Якщо замість ніжки скористатися желатином, то компонент слід замочити у воді і залишити на 20 хвилин, щоб набух. Потім 10 секунд гріють в мікрохвильовці і змішують з гарячим м’ясним бульйоном, до розчинення.
Спробувати на сіль і відфільтрувати за допомогою сита. Залити суміш у ємність, з м’ясом і овочами.
Прибрати в холодне місце на 4 години.
Дуже просто знімається плівка жиру звичайним ножем. Знімати рекомендується тільки перед вживанням, інакше страва засохне.