Холодець з свинини – 7 смачних рецептів приготування

Готуємо з свинячих ніжок

Холодець з свинячих ніжок – популярна варіація холодної закуски, для виконання якої знадобляться:

  • 2 кг ніжок;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 3 лаврових листки;
  • велика голівка часнику;
  • перець горошком і сіль.

Спосіб підготовки:

  • Ніжки добре очищаються за допомогою скребка і викладаються у велику каструлю, куди вливається вода, що перевищує м’ясні частини на 8 див.
  • До м’яса відправляються морквина і цибулина, після чого бульйон доводять до кипіння.
  • Акуратно знімається піна, щоб холодець на виході був «дзеркальним».
  • Холодець вариться з ніжок 8 годин, за 2 години до завершення яких в бульйон відправляються перець і лавровий лист.
  • Коли майбутній холодець злегка охолоне, з нього витягуються ніжки, які поділяються на частини без шкури, які розподіляються разом з товченим часником з судочки.
  • М’ясна маса заливається попередньо процідженим бульйоном.
Дивіться також:  Зрази з яйцем – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху