Готуємо з свинячих ніжок
Холодець з свинячих ніжок – популярна варіація холодної закуски, для виконання якої знадобляться:
- 2 кг ніжок;
- цибулина;
- морквина;
- 3 лаврових листки;
- велика голівка часнику;
- перець горошком і сіль.
Спосіб підготовки:
- Ніжки добре очищаються за допомогою скребка і викладаються у велику каструлю, куди вливається вода, що перевищує м’ясні частини на 8 див.
- До м’яса відправляються морквина і цибулина, після чого бульйон доводять до кипіння.
- Акуратно знімається піна, щоб холодець на виході був «дзеркальним».
- Холодець вариться з ніжок 8 годин, за 2 години до завершення яких в бульйон відправляються перець і лавровий лист.
- Коли майбутній холодець злегка охолоне, з нього витягуються ніжки, які поділяються на частини без шкури, які розподіляються разом з товченим часником з судочки.
- М’ясна маса заливається попередньо процідженим бульйоном.