Хрін — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Варіант з додаванням сметани

Домашній соус на основі хрону з додаванням сметани хороший тим, що його гостроту можна самостійно регулювати, збільшуючи або зменшуючи кількість молочного продукту.

Базове співвідношення компонентів заправки:

  • 250 г кореня хрону;
  • 100 мл оцту;
  • 400 мл води;
  • 20 г солі;
  • 20 г цукру;
  • сметана за смаком.

Послідовність приготування:

  • Подрібнити сильний корінь з допомогою терки або м’ясорубки, залити його окропом у кількості, зазначеному в рецепті, і залишити до повного охолодження.
  • У остиглий хрін додати сіль, цукор і оцет. Старанно все перемішати і прибрати в холодильник мінімум на 2-3 години.
  • Далі, безпосередньо перед подачею до столу, невелику кількість заготовки змішувати зі сметаною за смаком, наприклад, у співвідношенні 1:2.
Дивіться також:  Печена картопля в духовці – 10 рецептів приготування
Прокрутка до верху