Варіант з додаванням сметани
Домашній соус на основі хрону з додаванням сметани хороший тим, що його гостроту можна самостійно регулювати, збільшуючи або зменшуючи кількість молочного продукту.
Базове співвідношення компонентів заправки:
- 250 г кореня хрону;
- 100 мл оцту;
- 400 мл води;
- 20 г солі;
- 20 г цукру;
- сметана за смаком.
Послідовність приготування:
- Подрібнити сильний корінь з допомогою терки або м’ясорубки, залити його окропом у кількості, зазначеному в рецепті, і залишити до повного охолодження.
- У остиглий хрін додати сіль, цукор і оцет. Старанно все перемішати і прибрати в холодильник мінімум на 2-3 години.
- Далі, безпосередньо перед подачею до столу, невелику кількість заготовки змішувати зі сметаною за смаком, наприклад, у співвідношенні 1:2.