Ікра з гарбуза – 8 рецептів, як приготувати домашню овочеву ікру швидко і смачно

Проста зимова заготівля

Смачна ікра з гарбуза на зиму готується дуже легко і не вимагає стерилізації.

Необхідні продукти:

  • гарбуз — 2,5 кг;
  • рослинна олія — 150 мл;
  • 500 г цибулі;
  • 300 г помідор;
  • сіль — 1 ст. ложка;
  • оцет 9% 70 мл;
  • суміш перців, лавровий лист, чебрець, базилік.

Технологія приготування:

  • Цибулю нарізати і обсмажити на вершковому маслі у великій сковороді або казані, де буде готуватися ікра.
  • Необхідно очистити гарбуз, нарізати кубиками і пробланшировать 3-5 хвилин. Шматочки мають розм’якнути. Злити воду, подрібнити блендером до однорідної консистенції.
  • З помідорів зняти шкірку і перетерти їх до стану томатного соку. Помідори влити до цибулі. Загасити, всипати частина солі. Коли маса стане густіше, додати гарбуз.
  • Уварювати масу на середньому вогні, регулярно помішуючи до загустіння і зміни кольору.
  • Через 30-40 хвилин додати решту сіль, спеції, оцет. Ще раз перемішати і розкласти в стерилізовані баночки. Закрити кришками.
Дивіться також:  Рибні тефтелі – 6 дуже смачних рецептів
Прокрутка до верху