Проста зимова заготівля
Смачна ікра з гарбуза на зиму готується дуже легко і не вимагає стерилізації.
Необхідні продукти:
- гарбуз — 2,5 кг;
- рослинна олія — 150 мл;
- 500 г цибулі;
- 300 г помідор;
- сіль — 1 ст. ложка;
- оцет 9% 70 мл;
- суміш перців, лавровий лист, чебрець, базилік.
Технологія приготування:
- Цибулю нарізати і обсмажити на вершковому маслі у великій сковороді або казані, де буде готуватися ікра.
- Необхідно очистити гарбуз, нарізати кубиками і пробланшировать 3-5 хвилин. Шматочки мають розм’якнути. Злити воду, подрібнити блендером до однорідної консистенції.
- З помідорів зняти шкірку і перетерти їх до стану томатного соку. Помідори влити до цибулі. Загасити, всипати частина солі. Коли маса стане густіше, додати гарбуз.
- Уварювати масу на середньому вогні, регулярно помішуючи до загустіння і зміни кольору.
- Через 30-40 хвилин додати решту сіль, спеції, оцет. Ще раз перемішати і розкласти в стерилізовані баночки. Закрити кришками.