Ікра з гарбуза – 8 рецептів, як приготувати домашню овочеву ікру швидко і смачно

З додавання кабачків

Якщо додати ікру кабачки, гарбузовий присмак практично зникне. У підсумку для приготування ікри потрібно менше кабачків, вийде вона більш корисною.

Необхідні продукти:

  • гарбуз — 900 г;
  • кабачок — 500 г;
  • цибулина — 2 штуки;
  • 1 морква;
  • олія для смаження — 50 мл;
  • томатна паста — 2 ст. ложки;
  • сіль, спеції, часник — за смаком.

Технологія приготування:

  • Натерти на тертці очищену гарбуз і кабачки. Присолити їх і поставити, щоб пустили сік.
  • Далі підготувати з цибулі і моркви піджарку, всипати туди гарбуз, кабачки, попередньо з них віджати сік.
  • Тушкувати під кришкою до розм’якшення овочів. Періодично помішувати. Як випарується сік, додати томатну пасту, сіль, спеції, часник.
  • Якщо прилипає до сковороді, додати ще масла. Спробувати на смак, якщо всього вистачає, вимкнути вогонь. Дати ікрі настоятися. За цим рецептом з гарбуза і кабачків можна готувати смачну ікру замінюючи інгредієнти і склад.

Якщо користуватися антипригарними сковорідками, кількість рослинного масла для овочевої ікри значно скоротиться.

Дивіться також:  Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті – 10 смачних рецептів
Прокрутка до верху