Індичка в духовці – 12 рецептів запікання

Святковий рецепт буженини

Інгредієнти:

• 1 кг філе індички;
• морська сіль і 3 ст. л. кам’яної;
• суміш кольорових мелених перців;
• 3 десертні ложки соняшникової олії;
• 3 – 4 часникових зубки;
• 1 ч. л. солодкої паприки;
• 3 ст. фільтрованої води.

Приготування:

1. Філе без кісток і шкіри помістити в розчин з води і звичайної кухонної солі. Зверху накрити тарілкою і придавити вантажем. Відправити на всю ніч в прохолоду.
2. Вранці прибрати серветками з філе зайву рідину. Додати шматку бажану форму і перев’язати нитками.
3. Гострим ножем зробити по всій поверхні птиці невеликі отвори. Вставити в них шматочки часнику.
4. В окремому посуді змішати масло і всі заявлені спеції. Додати мінімальна кількість морської солі. Ароматною сумішшю натерти м’ясо з усіх боків. Викласти на застелений сухим пергаментом деко.
5. Відправити заготовку в духовку, розігріту до 250°. Готувати півгодини.
6. Вимкнути духовку. Дати м’ясу повністю охолонути в ній.
Звільнити буженину від ниток, нарізати тонкими шматочками і подати. Зберігати в холоді, загорнувши в пергаментний папір.

Дивіться також:  Печінка миня – 7 смачних рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху