Індичка в сметанному соусі – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

Азу з птиці в сметані

Компоненти:

  • філе індички – 350 г;
  • велика цибуля – 1 шт.;
  • печериці – 200 г;
  • масло (рослинне або вершкове) – 60 – 70 г;
  • пшеничне борошно – 1 ст. л.;
  • солоні огірки – 3 шт.;
  • сметана – 60 – 70 г;
  • свіжа петрушка – маленький пучок;
  • мелене паприка – 1 ч. л.;
  • діжонська гірчиця – 2 – 3 ч. л.;
  • сіль – 0,5 – 1 ч. л. (за смаком);
  • вода – за смаком.

Найкраще для такої страви брати сметану пожирніше, без характерною кислинки. Ідеальним варіантом буде базарний продукт, в якому «варто ложка».

Приготування:

  • М’ясо промити холодною водою і просушити рушником. Нарізати тонкими смужками довжиною 5 – 7 см, товщиною 0,5 – 1 див.
  • У сковороді нагріти масло і викласти індичатину. Обсмажити до золотистої скоринки протягом 5 – 7 хвилин і вийняти на тарілку.
  • Гриби помити і нарізати тонкими пластинками. Цибулю почистити і нашаткувати.
  • Трохи обсмажити печериці з цибулею в тому ж маслі, що і м’ясо. Лук повинен стати прозорим, а гриби – пустити сік.
  • Зверху присипати продукти борошном і тушкувати близько хвилини.
  • Додати сметану і воду до потрібної густоти соусу. Посолити, притрусити паприкою і розмішати. Тушкувати на невеликому вогні 3 – 4 хвилини.
  • В цей час дрібно порубати петрушку, а огірки порізати слайсами або їх половинками (залежить від розміру плодів і особистих переваг).
  • У сковороду додати зелень, м’ясо індички, гірчицю і солоні огірки. Все розмішати і тримати на вогні ще 3 – 4 хвилини.
  • Готову страву перекласти в порційні тарілки і подавати, прикрасивши зеленню.
Дивіться також:  Макарони з креветками – 7 рецептів приготування