Азу з птиці в сметані
Компоненти:
- філе індички – 350 г;
- велика цибуля – 1 шт.;
- печериці – 200 г;
- масло (рослинне або вершкове) – 60 – 70 г;
- пшеничне борошно – 1 ст. л.;
- солоні огірки – 3 шт.;
- сметана – 60 – 70 г;
- свіжа петрушка – маленький пучок;
- мелене паприка – 1 ч. л.;
- діжонська гірчиця – 2 – 3 ч. л.;
- сіль – 0,5 – 1 ч. л. (за смаком);
- вода – за смаком.
Найкраще для такої страви брати сметану пожирніше, без характерною кислинки. Ідеальним варіантом буде базарний продукт, в якому «варто ложка».
Приготування:
- М’ясо промити холодною водою і просушити рушником. Нарізати тонкими смужками довжиною 5 – 7 см, товщиною 0,5 – 1 див.
- У сковороді нагріти масло і викласти індичатину. Обсмажити до золотистої скоринки протягом 5 – 7 хвилин і вийняти на тарілку.
- Гриби помити і нарізати тонкими пластинками. Цибулю почистити і нашаткувати.
- Трохи обсмажити печериці з цибулею в тому ж маслі, що і м’ясо. Лук повинен стати прозорим, а гриби – пустити сік.
- Зверху присипати продукти борошном і тушкувати близько хвилини.
- Додати сметану і воду до потрібної густоти соусу. Посолити, притрусити паприкою і розмішати. Тушкувати на невеликому вогні 3 – 4 хвилини.
- В цей час дрібно порубати петрушку, а огірки порізати слайсами або їх половинками (залежить від розміру плодів і особистих переваг).
- У сковороду додати зелень, м’ясо індички, гірчицю і солоні огірки. Все розмішати і тримати на вогні ще 3 – 4 хвилини.
- Готову страву перекласти в порційні тарілки і подавати, прикрасивши зеленню.