Зимові заготовки з кабачків
Головна умова якісного консервування продуктів — суворе дотримання гігієни і чистоти.
Ця вимога стосується як сировини для заготовок, так і предметів кухонного начиння, що використовується в технологічному процесі.
Кабачки по-корейськи на зиму
Інгредієнти:
- морква — 300 г;
- солодкий перець — 100 г;
- цибуля — 300 г;
- зубки часнику — 10 шт.;
- молоді кабачки без насіння — 1 кг;
- олія соняшникова — 60 г;
- оцет столовий (9%) — 30 г;
- приправа для корейських салатів — 1 ч. л.;
- звичайний цукор — 60 р.
Приготування:
- Зрізаємо з кабачків шкірку, очищаємо моркву. Подрібнюємо овочі на спеціальній корейської тертці і викладаємо в зручну чашу.
- Додаємо до овочів нашатковану перець і цибулю, подрібнені зубки часнику.
- З’єднуємо в піалі масло, корейські приправи, цукор, щіпку солі. Виливаємо отриманий маринад в овочеву масу, злегка утрамбовуємо складу, в закритому вигляді відправляємо на добу в холодильник.
- Дістаємо салат, розкладаємо по чистим банкам. Заливаємо утвореним за ніч маринадом, стерилізуємо 40 хвилин і щільно закатуємо ємності.
Охолоджені заготовки відправляємо в прохолодне місце для зимового зберігання.
Ікра з кабачків «Пальчики оближеш»
Ми вже наковталися слинок, знайомлячись з рецептами всякої смакоти з кабачків, але це ще не всі випробування! Наступна консервація викличе не менш яскраві і дуже відчутні враження.
Інгредієнти:
- солодка морква — 800 г;
- томат-паста — 30 г;
- цибуля — 350 г;
- олія (оливкова, соняшникова) — 150 мл;
- кабачки — 1,5 кг;
- перець — ½ ч. л.;
- звичайний цукор — 60 г;
- велика сіль без йоду — 30 г;
- бутильована вода — ½ гранчастого стакана.
Приготування:
- Зрізаємо з кабачків шкірку, рубаємо плоди на кубики. Крупно натираємо очищену моркву. Маємо на увазі, що в рецепті вказана вага вже підготовлених овочів.
- Викладаємо продукти в каструлю, вливаємо очищену воду і тушкуємо 40 хвилин в закритому вигляді на тихому вогні. Періодично перемішуємо.
- Готові овочі охолоджуємо, подрібнюємо блендером, повертаємо в каструлю. Додаємо пасту томатів, сіль, білий цукор, перець і олію. Продовжуємо нагрівання страви під кришкою.
- Через 25 хвилин викладаємо готову ікру з кабачків в стерилізовані банки. Закатуємо ємності, перевертаємо і залишаємо в такому стані до повного охолодження.
Все робимо швидко, просто, але абсолютно однозначно, зі смаком!
Смажені кабачки з часником
Інгредієнти:
- томати — 4 шт.;
- зубки часнику — 15 шт.;
- кабачки — 4 шт.;
- масло — 70 г;
- гостра аджика — 50 г;
- спеції і приправи підбираємо за вподобанням.
Приготування:
- Чисті кабачки поділяємо на кубики, помідори нарізаємо невеликими шматочками. Нагріваємо в сковороді ароматне масло, викладаємо овочі, обсмажуємо 10 хвилин до рум’яної скоринки, періодично перемішуючи.
- Додаємо подрібнений часник, пекучий аджику, спеції і сіль. Тушкуємо 20 хвилин на тихому вогні, після чого розкладаємо по чистим ємкостей і закатуємо. Перевертаємо і залишаємо для охолодження.
Заготівля «Тещин язик»
Інгредієнти:
- томати — 1 кг;
- солодкий перець — 1 шт.;
- кабачки — 1 кг;
- звичайний цукор — 80 г;
- олія соняшникова — 130 мл;
- сіль — 60 г;
- оцет столовий (9%) — 50 мл
Приготування:
- Перець і помідори подрібнюємо в домашньому комбайні, отриману масу викладаємо в каструлю, доводимо до кипіння.
- Кабачки очистити від шкірки, нарізаємо слайсами (тонкими пластинками), і поміщаємо в гарячий томатний складу разом з сіллю, цукровим піском і свіжим маслом.
- Відварюємо все півгодини, приєднуємо столовий оцет. Через 5 хвилин закінчуємо приготування.
Розливаємо заготовку в стерилізовані банки, закатуємо ємності, перевертаємо, закутуємо. Залишаємо до охолодження.
Незвичайні в’ялені кабачки на зиму
Чудові якості овочів піднесли нам ще один сюрприз — оригінальний спосіб солодкої заготовки, прекрасно зберігає смак річного продукту.
Інгредієнти:
- кабачки — 2 кг;
- звичайний цукор — 600 р.
Приготування:
- Молоді плоди без насіння ретельно миємо, обсушуємо серветками, нарізаємо тонкими пластинами п’яти до 5 мм завтовшки. Бажано використання кружечків приблизно однакового розміру, щоб всі часточки готувалися одночасно.
- Викладаємо кабачки в чашу, засипаємо цукром і перемішуємо, ретельно розподіляючи солодкий складу. Залишаємо продукти на добу. За цей час кабачки вберуть білі кристали, пустять сік, змінять структуру і утворюють густий сироп. Періодично заважаємо компоненти страви.
- Віджимаємо фрукти від рідкого складу, викладаємо одним шаром на деко, застелений пергаментним папером, і відправляємо на 3 години в духовку (100°C). Періодично обов’язково перевіряємо стан кабачків!
- По закінченні приготування, залишаємо смакоту в печі. Чекаємо повного остигання кружечків, після чого дістаємо їх, поміщаємо в чисту, суху, герметичну ємність. Наш розкішний десерт готовий.
Ось таким простим способом ми отримали чудове ласощі для дітей і дорослих любителів солодощів!
Мариновані цукіні на зиму без стерилізації
Інгредієнти:
- зубки часнику, горошини перцю — по 15 шт.;
- листя хрону (2 шт) та смородини (3 шт.);
- цукіні — 2 шт.;
- оцет (9%) — 150 мл;
- сіль — 50 р.
Приготування:
- Зелень ретельно обполіскуємо, стряхиваем рідину і залишаємо на чистому рушнику, щоб стекли зайві крапельки води.
- Моєму і просушуємо плоди, знімаємо шкірку, поділяємо цукіні навпіл, видаляємо серцевину, ріжемо на кубики. Зубки часнику розрізаємо на тонкі пластини.
- Починаємо закладку продуктів у стерилізовані банки. На дно ємностей поміщаємо половинки листя хрону, смородини, горошини перцю і зубчики часнику.
- Далі заповнюємо ємності овочевими кубиками. Робимо це як можна щільніше, виключаючи утворення великих порожнин. Заливаємо все окропом, залишаємо на 3 години настоюватися.
- Після цього виливаємо рідину в каструлю. Додаємо трохи води (щоб вистачило для всієї консервації), сіль, цукор, оцет.
- Кип’ятимо розсіл, наповнюємо банки доверху, щільно закручуємо кришки. Охолоджені заготовки маринованих цукіні відправляємо в льох.
Представлені рецепти кабачків швидкого і смачного домашнього приготування лише відкривають двері у величезний кулінарне царство простий і корисної їжі. Для осягнення її секретів не треба їхати за тридев’ять земель, адже це сама природа дарує нам свої невичерпні можливості!