Як приготувати кабачки як грузді на зиму — покроковий рецепт
Здивувати домашніх і гостей нової закускою дуже легко — приготуйте кабачки під грузді. Хрусткі, з насиченим смаком… ммм — це шедевр!
Інгредієнти:
- 2 кг будь-яких кабачків (якщо занадто великі, то різати потоньше);
- 1 ст. л. морської солі;
- 0,5 ст. л. перцю (меленого або горошинками);
- 3 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. рафінованої олії;
- 0,5 ст. оцту 9%;
- часник і кріп за смаком.
Крок 1
Овочі потрібно очистити і нарізати так, щоб візуально шматочки нагадували нарізані грибочки.
Крок 2
Часник і кріп треба порубати, змішати все (включаючи оцет, олію і спеції) і залишити на кілька годин.
Крок 3
Простерилізувати банки і кришечки.
Крок 4
Розкласти кабачки з кропом і часником в банки, накрити кришками і стерилізувати банки кип’ятінням протягом 10 хвилин.
Крок 5
Після цього банки закочують, перевертають і остуджують. Прикривати ковдрою не потрібно.