Кабачки на зиму: перевірені та смачні рецепти

Як приготувати кабачки як грузді на зиму — покроковий рецепт

Здивувати домашніх і гостей нової закускою дуже легко — приготуйте кабачки під грузді. Хрусткі, з насиченим смаком… ммм — це шедевр!


Інгредієнти:

  • 2 кг будь-яких кабачків (якщо занадто великі, то різати потоньше);
  • 1 ст. л. морської солі;
  • 0,5 ст. л. перцю (меленого або горошинками);
  • 3 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. рафінованої олії;
  • 0,5 ст. оцту 9%;
  • часник і кріп за смаком.

Крок 1

Овочі потрібно очистити і нарізати так, щоб візуально шматочки нагадували нарізані грибочки.

Крок 2

Часник і кріп треба порубати, змішати все (включаючи оцет, олію і спеції) і залишити на кілька годин.

Крок 3

Простерилізувати банки і кришечки.

Крок 4

Розкласти кабачки з кропом і часником в банки, накрити кришками і стерилізувати банки кип’ятінням протягом 10 хвилин.

Крок 5

Після цього банки закочують, перевертають і остуджують. Прикривати ковдрою не потрібно.

Дивіться також:  Котлети з курячої грудки – 9 рецептів
Прокрутка до верху