Кабачки з помідорами на зиму
Рецептів маринованих овочів безліч, але цей рецепт здивує навіть досвідчених господинь.
Інгредієнти на 0,5-0,7 л банку:
- 4 твердих помідора;
- невеликий молодий кабачок;
- половинка солодкого перцю;
- трохи моркви і часнику.
Для маринаду потрібно 3 часточки часнику, 1 ч. л. зерен гірчиці, 3-5 горошин перцю, 1.ст.л оцту, сіль і цукор за смаком.
Овочі потрібно нарізати пятачками. На дно сухої банки укладаємо часничок, горошинки перцю і гірчицю. Потім викладаємо шарами солодкий перець, морква, кабачок і помідори.
Щоб приготувати маринад, потрібно закип’ятити 300 мл води, покласти сіль, цукор (приблизно по 2 ст. л. або на свій смак) і оцет і залити овочі маринадом. Накрити банки кришками і стерилізувати протягом 10 хвилин. Потім закатати кришками, перевернути банки і накрити рушником.