Кабачки на зиму: перевірені та смачні рецепти

Кабачки з помідорами на зиму

Рецептів маринованих овочів безліч, але цей рецепт здивує навіть досвідчених господинь.

Інгредієнти на 0,5-0,7 л банку:

  • 4 твердих помідора;
  • невеликий молодий кабачок;
  • половинка солодкого перцю;
  • трохи моркви і часнику.

Для маринаду потрібно 3 часточки часнику, 1 ч. л. зерен гірчиці, 3-5 горошин перцю, 1.ст.л оцту, сіль і цукор за смаком.

Овочі потрібно нарізати пятачками. На дно сухої банки укладаємо часничок, горошинки перцю і гірчицю. Потім викладаємо шарами солодкий перець, морква, кабачок і помідори.

Щоб приготувати маринад, потрібно закип’ятити 300 мл води, покласти сіль, цукор (приблизно по 2 ст. л. або на свій смак) і оцет і залити овочі маринадом. Накрити банки кришками і стерилізувати протягом 10 хвилин. Потім закатати кришками, перевернути банки і накрити рушником.

Дивіться також:  Рататуй — 9 рецептів приготування смачної страви вдома!
Прокрутка до верху