Гострі кабачки на зиму — фото рецепт
Рецепт приготування гостреньких кабачків дуже простий. На 1 кг кабачків вам знадобиться:
- лавровий лист – 5 середніх листочків;
- запашний перець – 8 горошин;
- листя хрону;
- гілочки петрушки і парасольки кропу (для аромату);
- кілька часточок часнику;
- 2 гострих перцю вогник;
- для маринаду: сіль, цукровий пісок і оцет за смаком
Вихід – 4 пів літрові баночки.
Спосіб приготування.
1. Банки вимити з содою і обшпарити разом з кришками окропом.
2. Кабачки нарізати півкільцями і перекласти в ємність.
3. На дно банки викласти листя хрону, покришити парасольку кропу і кілька гілочок петрушки. Покласти розрізану на кілька частин часточку часнику і пару кілець пекучого перцю.
Банки наповнити кабачками.
4. Закип’ятити воду для мари
наду: пропорція на літр води 100 грам цукру і 50 грам солі. Покласти для аромату лавровий лист і запашний перець. Після закипання влити оцет.
5. Готовим маринадом залити кабачки, закатати і укутати ковдрою. Залишити банки на добу, перевернуті кришками вниз.
Гострі кабачки готові!