Кабачки на зиму: перевірені та смачні рецепти

Гострі кабачки на зиму — фото рецепт

Рецепт приготування гостреньких кабачків дуже простий. На 1 кг кабачків вам знадобиться:

  • лавровий лист – 5 середніх листочків;
  • запашний перець – 8 горошин;
  • листя хрону;
  • гілочки петрушки і парасольки кропу (для аромату);
  • кілька часточок часнику;
  • 2 гострих перцю вогник;
  • для маринаду: сіль, цукровий пісок і оцет за смаком

Вихід – 4 пів літрові баночки.

Спосіб приготування.

1. Банки вимити з содою і обшпарити разом з кришками окропом.

2. Кабачки нарізати півкільцями і перекласти в ємність.

3. На дно банки викласти листя хрону, покришити парасольку кропу і кілька гілочок петрушки. Покласти розрізану на кілька частин часточку часнику і пару кілець пекучого перцю.

Банки наповнити кабачками.

4. Закип’ятити воду для мари

наду: пропорція на літр води 100 грам цукру і 50 грам солі. Покласти для аромату лавровий лист і запашний перець. Після закипання влити оцет.

5. Готовим маринадом залити кабачки, закатати і укутати ковдрою. Залишити банки на добу, перевернуті кришками вниз.

Гострі кабачки готові!

Дивіться також:  Підлива для котлет – 8 рецептів соусу-підливи
Прокрутка до верху