Як приготувати кабачки на зиму без стерилізації
Хороша господиня знає, що зимові заготовки з кабачка — прекрасна альтернатива складним салатів і грибним заготівлях, але готувати кабачки набагато простіше, і коштують вони дешевше. А якщо готувати кабачки без стерилизиации, то всі приготування займе не більш півгодини.
Інгредієнти на 3л.:
- 1,5 кг кабачків;
- 4 гілочки петрушки;
- 4 зубчики часнику;
- 3 ст. л. цукрового піску;
- 3 ст. л. дрібної солі;
- 6 ст. л. оцту (беріть 9%);
- пара листочків лаврушки і кілька горошин чорного перцю.
Кабачки миємо й ріжемо (краще всього кружечками, але можна нарізати так, як подобається вам), замочити у воді на три години, потім злити воду.
Потім потрібно підготувати трилітрову банку — помити її, на дно налити трохи води (близько 0,5-1 см) і поставити в мікрохвильову піч. Як правило двох і трилітрові банки не стають в мікрохвильову піч на висоті, тому можна банку покласти на бік. Запустити мікрохвильовку на 2 хвилини — вода в банку закипить і знезаразить її — це шикарний варіант стерилізації. Залишилася воду вилити — банку висохне за пару секунд.
Далі необхідно покласти в банку петрушку, лаврушку, часник і горошини перцю, і викладаємо кабачки максимально щільно. Заливаємо закипілої водою, накриваємо кришкою і даємо відпочити близько двадцяти-тридцяти хвилин. Після цього зливаємо воду з банки в каструлю, кладемо в воду сіль і цукор і знову кип’ятимо, потім кладемо оцет і заливаємо розсіл знову в банку. Відразу після цього необхідно закатати банку, перевернути її і закутати ковдрою (поки не охолоне).
Легких і смачних вам заготовок кабачка на зиму!