Кабачки на зиму: перевірені та смачні рецепти

Ікра з кабачків на зиму — покроковий рецепт

Кабачкова ікра — прекрасна і смачна закуска, яку можна їсти самостійно (просто з хлібом), використовувати в якості добавки в овочеві та м’ясні страви, чи є у вигляді гарніру.

Інгредієнти:

  • 5 кг молодих очищених кабачків
  • 250гр томат-пасти (краще взяти консервовану з магазину, а не домашню);
  • 300 мл рафінованої олії;
  • 2 ст. л. оцтової есенції (та, що 70%);
  • 100гр часнику;
  • 0,5 л води;
  • 3 ст. л. солі;
  • 2 стручка перцю чилі.

Крок 1

Сирі кабачки почистити, прибрати насіння і провернути на м’ясорубці (або блендером), провернути перець і змішати масу.

Крок 2

Воду змішати з томатною пастою, а потім перелити в каструльку з кабачково-перцевої масою.

Крок 3

У каструльку з кабачковою масою необхідно налити рафінована олія, всипати цукор і сіль, добре перемішати і поставити на середній вогонь.

Крок 4

Тушкуємо овочеву суміш близько півтора годин, періодично помішуючи.

Крок 5

Очищаємо три головки часнику і подрібнюємо.

Крок 6

Коли суміш простоїть на вогні 70-80 хвилин, покласти часник і оцет, добре промешиваем всю суміш, і варимо десять хвилин.

Крок 7

Каструлю зняти з плити, розкласти в банки і закатати кришечками, перевернути догори дном і прибрати під ковдру.

Дивіться також:  Фаршировані курячі ніжки – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху