Ікра з кабачків на зиму — покроковий рецепт
Кабачкова ікра — прекрасна і смачна закуска, яку можна їсти самостійно (просто з хлібом), використовувати в якості добавки в овочеві та м’ясні страви, чи є у вигляді гарніру.
Інгредієнти:
- 5 кг молодих очищених кабачків
- 250гр томат-пасти (краще взяти консервовану з магазину, а не домашню);
- 300 мл рафінованої олії;
- 2 ст. л. оцтової есенції (та, що 70%);
- 100гр часнику;
- 0,5 л води;
- 3 ст. л. солі;
- 2 стручка перцю чилі.
Крок 1
Сирі кабачки почистити, прибрати насіння і провернути на м’ясорубці (або блендером), провернути перець і змішати масу.
Крок 2
Воду змішати з томатною пастою, а потім перелити в каструльку з кабачково-перцевої масою.
Крок 3
У каструльку з кабачковою масою необхідно налити рафінована олія, всипати цукор і сіль, добре перемішати і поставити на середній вогонь.
Крок 4
Тушкуємо овочеву суміш близько півтора годин, періодично помішуючи.
Крок 5
Очищаємо три головки часнику і подрібнюємо.
Крок 6
Коли суміш простоїть на вогні 70-80 хвилин, покласти часник і оцет, добре промешиваем всю суміш, і варимо десять хвилин.
Крок 7
Каструлю зняти з плити, розкласти в банки і закатати кришечками, перевернути догори дном і прибрати під ковдру.