Кабачки на зиму: перевірені та смачні рецепти

Салат з кабачків на зиму — покроковий рецепт фото

Щедре літо дарує нам чимало смачних овочів і фруктів, тому господині не сидять, склавши руки. Вони намагаються зробити побільше різних заготовок на зиму. В холодну пору, коли на вулиці мете і мороз покриває вікна химерними візерунками, так хочеться побачити на столі ароматну частинку літнього тепла. Варення, компоти, огірочки, помідорчики… чим ще побалувати домашніх? Якщо на ваших грядках вродили кабачки, тоді можна приготувати смачний салатик з томатним соусом.

Для цієї заготовки знадобиться:

  • 2 середніх кабачка;
  • 3 цибулини;
  • 10 невеликих морквин;
  • пучок кропу;
  • кілька зубчиків часнику;
  • 120 мл томатного соусу;
  • одна ст. ложка солі;
  • 125 мл води;
  • дві ложки рослинної олії;

Приготування

Спочатку підготуйте всі овочі. Вимийте Кабачки, зніміть з них шкірку, а потім наріжте маленькими рівними кубиками. Якщо кабачок молодий, то серединка у нього ніжна, а ось у повністю дозрілого овоча серцевину зі сформованими насінням краще видалити.

Цибулю очистіть і наріжте кубиками.

Морква вимийте, зішкребіть ножем тонку шкірку і теж порізати на дрібний кубик.

Подрібнити потрібно і часник з кропом.

У великій каструлі змішайте кабачки, моркву і цибулю.

Додайте сіль, рослинне масло і воду. Перемішайте всі компоненти.

Накрийте каструлю кришкою і відправте в духовку.

Овочі протушкувати протягом півтори години (температура 200 градусів).

Потім зніміть каструлю з духовки, додайте овочі часник, кріп і томатну пасту.

Знову помістіть її в духову шафу і протушкувати ще 20-25 хвилин.

Ось так виглядає готовий салат з кабачків, та інших овочів з томатною пастою.

Закатка

Гарячий салат розлийте по стерилізованим баночках (краще взяти банки невеликого обсягу, наприклад, 0,5 або 0,75 л) і щільно закрийте їх кришками.

Дивіться також:  Гречана каша в мультиварці – 6 рецептів

Переверніть ємності догори дном і залиште остигати на ніч.

Зберігайте баночки з кабачковым салатом в прохолодному місці.

Салат настільки смачний, що не завжди «доживає» до зими. Ще б, адже це відмінне доповнення і до багатьох літніх страв.

Салат з кабачків в томатному соусі чудово поєднується з відвареною молодою картоплею.

Подавайте його з рисом, макаронами або гречкою. Поєднання такого пікантного салату з м’ясом теж буде доречним.

Прокрутка до верху