Кабачки на зиму: перевірені та смачні рецепти

Мариновані кабачки — ідеальна заготівля на зиму

Найпростіший спосіб приготувати кабачки на зиму — замаринувати.

Для короля столу — маринованого кабачка, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 кг молодих кабачків;
  • половина головки часнику;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. оцту 9%;
  • 2 ст. л. горілки.

Можна додати листя і коріння, які ви додаєте в огірки чи помідори — це може бути смородиновий і малиновий лист, кріп, хрін, петрушка.

Кабачки необхідно нарізати тонкими кружечками, розкласти по банках (краще всього брати 500-700 грамові банки), в кожну банку покласти кілька зубчиків часнику і пару горошин перцю. Закип’ятити воду (2 л), додати в неї сіль, цукор і оцет, розмішати і залити кабачки, а потім закатати кришками і поставити остигати вгору денцем (краще всього в ковдрі).

Дивіться також:  Смажені креветки — 8 смачних рецептів
Прокрутка до верху