Мариновані кабачки — ідеальна заготівля на зиму
Найпростіший спосіб приготувати кабачки на зиму — замаринувати.
Для короля столу — маринованого кабачка, нам знадобляться такі інгредієнти:
- 3 кг молодих кабачків;
- половина головки часнику;
- 1 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. оцту 9%;
- 2 ст. л. горілки.
Можна додати листя і коріння, які ви додаєте в огірки чи помідори — це може бути смородиновий і малиновий лист, кріп, хрін, петрушка.
Кабачки необхідно нарізати тонкими кружечками, розкласти по банках (краще всього брати 500-700 грамові банки), в кожну банку покласти кілька зубчиків часнику і пару горошин перцю. Закип’ятити воду (2 л), додати в неї сіль, цукор і оцет, розмішати і залити кабачки, а потім закатати кришками і поставити остигати вгору денцем (краще всього в ковдрі).