Кабачкова фріттата в духовці
Італійський омлет – фріттата – готується з овочевою, сирної або м’ясною начинкою.
Для приготування кабачкової фріттати на 0,2 кг кабачків знадобляться:
- 5 яєць;
- морква середнього розміру;
- невелика луковичка, порізана невеликими брусочками;
- дрібно порубана зелень;
- олія (рослинна);
- вода;
- сіль і приправи.
Готувати фріттату, незважаючи на складність назви, дуже легко:
Омлет буде готовий, коли яєчна суміш затвердіє.
Точний час випікання залежить від товщини форми: чим ємність глибше і менше, тим довше буде готуватися фріттата.
Наприклад, омлет товщиною 1 см буде готовий вже через 10 хвилин, а якщо товщина 5 см, то доведеться чекати готовності близько 40 хвилин.