Кабачки в духовці -11 рецептів швидких і смачних

Кабачкова фріттата в духовці

Італійський омлет – фріттата – готується з овочевою, сирної або м’ясною начинкою.

Для приготування кабачкової фріттати на 0,2 кг кабачків знадобляться:

  • 5 яєць;
  • морква середнього розміру;
  • невелика луковичка, порізана невеликими брусочками;
  • дрібно порубана зелень;
  • олія (рослинна);
  • вода;
  • сіль і приправи.

Готувати фріттату, незважаючи на складність назви, дуже легко:

  • Обсмажуємо цибулю на маслі 2 хвилинки.
  • Додаємо натерту моркву, трохи води, тушкуємо приблизно 3 хвилини.
  • Додаємо порізаний невеликими брусочками кабачок і продовжуємо тушкувати ще 5 хвилин.
  • Солимо, додаємо спеції, вимикаємо вогонь.
  • Окремо збиваємо яйця, підсолюємо їх, вмішуємо зелень.
  • Яєчну масу вводимо в тушковані овочі.
  • Отриману суміш переміщаємо в глибокий лист або сковороду і відправляємо запікатися в розігріту духовку.
  • Омлет буде готовий, коли яєчна суміш затвердіє.

    Точний час випікання залежить від товщини форми: чим ємність глибше і менше, тим довше буде готуватися фріттата.

    Наприклад, омлет товщиною 1 см буде готовий вже через 10 хвилин, а якщо товщина 5 см, то доведеться чекати готовності близько 40 хвилин.

    Дивіться також:  Свинина в рукаві в духовці – 8 рецептів приготування
    Прокрутка до верху