Кабачки в духовці | Рецепти з фото

Кабачки з м’ясом в духовці

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді (цукіні) – 1,2 кг;
  • М’ясний фарш (свинячий або свино-яловичий) – 500 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Сир твердий (типу пармезан) – 100 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Соняшникова олія для пасерування.

Спосіб приготування:

  • Цибулю очистити і нарізати чверть кільцями, моркву натерти на крупній тертці.
  • Кабачки очистити від шкірки, порізати кубиками приблизно 1,5 на 1,5 см.
  • На розігрітій сковороді підсмажити протягом декількох хвилин цибулю і моркву. Додати кубики кабачка і смажити, поки кабачок не пустить сік.
  • Тим часом на іншій сковороді обсмажити фарш до готовності (близько 15 хвилин), помішуючи через кожні кілька хвилин.
  • У скляну форму для запікання, на дно скласти обсмажені овочі, зверху рівним шаром розподілити фарш. Посолити, поперчити за смаком. Можна додати щіпку сушеного базиліка, кардамону або інших прянощів.
  • Посипати тертим на дрібній тертці твердим сиром.
  • Запікати в духовці 15-20 хвилин. Оскільки всі інгредієнти доведені до напівготовності, тривалого запікання не знадобиться. Як тільки на поверхні утворюється апетитна сирна шапочка, страву можна виймати з духовки. Готову страву подавати до столу в скляній формі, попередньо посипавши зеленню.
  • Дивіться також:  Гусак, фарширований гречкою і грибами
    Прокрутка до верху